Проверка на десетте на-предпочитани употребявани коли в Германия: VW T-Roc


11
юни
2021

VW Golf и Tiguan, Skoda Octavia или Ford Focus са сред бестселърите при новите автомобили от години. Колко препоръчителни са тези модели като употребявани? AUTO BILD направи проверка на топ 10.

SUV-ове са на мода, но въпреки това най-продаваният автомобил в Германия си остава VW Golf. За 2020 г. има продадени около 130 000 нови автомобила. Другите четири модела на VW, които успяват да влязат в десетката са Passat, Tiguan, T-Roc и Polo.

Сред най-предпочитаните модели са също Ford Focus, Scoka Octavia, Opel Corsa, BMW Серия 3 и Mini. Не всеки обаче може да си позволи нов автомобил. Затова ние се обърнахме към доклада на TÜV за AUTO BILD и проверихме, колко надеждни и препоръчителни са десетте най-предпочитани автомобила като употребявани. Кои неща създават ядове, които проблеми се срещат доста често при техническия преглед.

Например VW Passat: актуалният Passat (Typ 3G) демонстрира значителен брой подобрения спрямо предшественика си. Проблемите с ангренажната верига най-после са минало, а сега двигателите са оборудвани с ангренажен ремък. Въпреки това при Passat винаги трябва да внимавате: той е предпочитан за служебен автомобил и нерядко е с огромен пробег. Такъв живот носи със себе си и последици.

7-мо място: VW T-Roc (50 822 нови регистрации през 2020 г.) •

От 2017 г. хората от VW предлагат T-Roc – компактният SUV е предпочитан и се превърна в бестселър. В техническо отношение все още не са познати сериозни проблеми, тъй като моделът от Волфсбург е прекалено млад – той дори не се споменава в последния доклад на хората от TÜV.

Бюджетът ви трябва да е поне 30 000 лв. Не ви съветваме да изберете базовата версия, тъй като оборудването ѝ е доста бедно. 

Още по темата