Проверка на десетте на-предпочитани употребявани коли в Германия: VW Polo

0806
2021

VW Golf и Tiguan, Skoda Octavia или Ford Focus са сред бестселърите при новите автомобили от години. Колко препоръчителни са тези модели като употребявани? AUTO BILD направи проверка на топ 10.

SUV-ове са на мода, но въпреки това най-продаваният автомобил в Германия си остава VW Golf. За 2020 г. има продадени около 130 000 нови автомобила. Другите четири модела на VW, които успяват да влязат в десетката са Passat, Tiguan, T-Roc и Polo.

Сред най-предпочитаните модели са също Ford Focus, Scoka Octavia, Opel Corsa, BMW Серия 3 и Mini. Не всеки обаче може да си позволи нов автомобил. Затова ние се обърнахме към доклада на TÜV за AUTO BILD и проверихме, колко надеждни и препоръчителни са десетте най-предпочитани автомобила като употребявани. Кои неща създават ядове, които проблеми се срещат доста често при техническия преглед.

Например VW Passat: актуалният Passat (Typ 3G) демонстрира значителен брой подобрения спрямо предшественика си. Проблемите с ангренажната верига най-после са минало, а сега двигателите са оборудвани с ангренажен ремък. Въпреки това при Passat винаги трябва да внимавате: той е предпочитан за служебен автомобил и нерядко е с огромен пробег. Такъв живот носи със себе си и последици.

9-то място: VW Polo (46 174 нови регистрации в Германия през 2020 г.) •

Ако търсите малкия брат на Golf като употребяван, то трябва да обърнете внимание на познатите слаби места. При произвежданото до 2017 г. Polo от петото поколение на модела (Typ 6R/6C) това са ангренажните вериги при двигателите 1.2 и 1.4 TSI. Ако при студен старт има тракане, карайте към сервиза!

При придърпващите автоматични трансмисии с два съединителя сервизите се опитват да помогнат чрез нов софтуер. Прекалено ниските обороти на празен ход на 1.2 TSI и загубата на мощност на някои турбодвигатели също са част от картинката. При TÜV с нарастване на възрастта проблемите на модела се увеличават.  

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин