/ Проверка на десетте най-предпочитани употребявани коли в Германия: VW Golf

Проверка на десетте най-предпочитани употребявани коли в Германия: VW Golf

VW Golf и Tiguan, Skoda Octavia или Ford Focus са сред бестселърите при новите автомобили от години. Колко препоръчителни са тези модели като употребявани? AUTO BILD направи проверка на топ 10.

SUV-ове са на мода, но въпреки това най-продаваният автомобил в Германия си остава VW Golf. За 2020 г. има продадени около 130 000 нови автомобила. Другите четири модела на VW, които успяват да влязат в десетката са Passat, Tiguan, T-Roc и Polo.

Сред най-предпочитаните модели са също Ford Focus, Scoka Octavia, Opel Corsa, BMW Серия 3 и Mini. Не всеки обаче може да си позволи нов автомобил. Затова ние се обърнахме към доклада на TÜV за AUTO BILD и проверихме, колко надеждни и препоръчителни са десетте най-предпочитани автомобила като употребявани. Кои неща създават ядове, които проблеми се срещат доста често при техническия преглед.

Например VW Passat: актуалният Passat (Typ 3G) демонстрира значителен брой подобрения спрямо предшественика си. Проблемите с ангренажната верига най-после са минало, а сега двигателите са оборудвани с ангренажен ремък. Въпреки това при Passat винаги трябва да внимавате: той е предпочитан за служебен автомобил и нерядко е с огромен пробег. Такъв живот носи със себе си и последици.

1-во място: VW Golf (136 324 нови регистрации през 2020 г.) •

В кутията за оплаквания на AUTO BILD досега няма съобщения за дефектни ангренажни вериги. Затова пък много критики получиха панорамните покриви, тъй като пропускат вода. Автоматичната трансмисия с два съединителя DSG също може да изнервя: придърпване при потегляне и износени съединители (най-често като последствие от грешки при управлението).

Сервизни акции: пробка на горивопровода може да причини теч, чупещи се шенкели на предната ос, дефектно устройство за светлините и незадействане на въздушните възглавници и устройствата за обтягане на предпазните колани  заради недостатъчен заряд. При Alltrack се чупят и шенкелите на задната ос.

При TÜV впечатление правят повредени пружини и амортисьори, както и недостатъчно големите спирачни дискове.  Като цяло Golf VII е с по-малък брой проблеми в сравнение със средностатистическите представители.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин