Проблеми със спирачките при Tesla

Заради възможни проблеми с паркинг спирачката Tesla вика 53 000 автомобила в сервизите


25
апр.
2017

На 53000 коли на американския производител на електромобили Tesla трябва да бъдат сменени ръчните (паркинг) спирачки. Става дума за моделите S и X, произведени в периода февруари – октомври 2016 г. Сервизната акция обхваща повече от половината от годишното производство на фирмата.

По информация на Tesla е възможно след паркиране автомобилът да потегли. Фабричният дефект бил „минимален“ и досега не е регистрирано произшествие в тази връзка. До подмяната на евентуалните дефектни части автомобилите могат да продължат да бъдат използвани се казва в съобщението.

53 000-те засегнати автомобили са 63 процента от произведените от  Tesla през 2016 г. коли. През миналата година в САЩ Tesla направи сервизна акция за 2700 автомобила от модела Model X. Тогава проблемът бе, че в случай на произшествие седалките от третия ред на автомобила можеха да се плъзнат напред.

Още по темата

Card image cap
Ferrari Portofino

23
ян.
2018

Card image cap
Революция в E-клас

9
дек.
2015

Mercedes прави революция при управлението на кокпита в новия Е-клас. Сега най-важните функции ще се управляват от волана. AUTO BILD вече тества новостите!

Card image cap
„Гумата“ без въздух на NASA

3
дек.
2017

NASA създаде нова гума за Mars Rover. Металното колело, което „помни“ формата си, може да намери приложение и на Земята

Card image cap

В последния брой:

Архив >