Нашите съвети » Пробег от 305 км със 130 км/ч за Kia EV6

Пробег от 305 км със 130 км/ч за Kia EV6

1004
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Kia EV6: 305 км

Kia EV6: бързият „кореец” се управлява доста спортно – и зарежда също много бързо. При 350 кВт. са ви достатъчни само 18 минути за достигане на 80 процента от батерията (капацитет от 77,4 кВтч.). Всичко това е все пак малка утеха за не особено големия пробег от 305 километра. Или поне докато видите цената в Германия: 106 000 лв. не са малко за автомобил, с който няма да можете да изминете много голямо разстояние по магистралата. При постоянна скорост от 130 км/ч установихме пробег от 305 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ