Пробегът на Kia e-Soul: 280 км със 130 км/ч по магистралата


6
апр.
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи. Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Kia e-Soul: 280 км

Kia e-Soul: ако притежавате сдържан десен крак по отношение на педала на „газта”, то можете да изминете почти 400 километра с голямата батерия с капацитет от 64 кВтч. При постоянна скорост от 130 км/ч на магистралата обаче няма да успеете да изминете дори и 300 километра. Затова пък малкият кросоувър е с добра управляемост и сравнително бърз с мотора си с 204 к.с. Възможно е бързо зареждане с от 80 до 100 кВт. за 54 минути (от 0 до 80 процента). Kia e-Soul измина по време на нашия тест на магистралата 280 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин