Пробегът на Cupra Born със 130 км/ч по магистралата: 226 км

2903
2022

Това, което производителите на електромобили обещават като пробег, не може да бъде изпълнено от автомобилите при обичайното темпо по магистрала. Или пък все пак е възможно? В нашия голям тест на 28 модела при скорост от 130 км/ч по магистралата ще разберете, колко километра може да измине всеки от изпробваните от нас електромобили с едно зареждане на батерията!

Шоковите цени на горивата, предизвикани от войната на Путин в Украйна, направиха електромобилите значително по-интересни: Междувременно цената на тока за електромобилите е наполовина по-евтина в сравнение с цената на един литър гориво (в Германия)! Затова не е учудващо, че все по-голям брой водачи се интересуват от електромобили.  Доверие буди и фактът, че батериите стават все по-големи Докато капацитетът им расте, страхът от недостатъчния пробег у водачите намалява.

Въпреки това обаче темата за пробега при автомобилите е все още една от най-наболелите. Все пак междувременно електромобилите съвсем спокойно се справят с пътуване до работата и обратно до вкъщи. Някои са напълно подходящи и за пътуване на дълги разстояния, тъй като зареждането им става бързо.

Cupra Born 170 kW: испанският роднина на VW ID.3 е настроен безкомпромисно в посока спорт. Топверсията разполага с 231 к.с. и надминава ID.3 с над 10 процента. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за седем секунди. С голямата батерия (77 кВтч.) при темпо от 130 км/ч на магистралата моделът изминава пробег от 226 км.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин