Приложението myOpel изпраща крайни цели на навигационната система от смартфон

1905
2016

Водачите на Opel вече могат удобно да програмират бордовата навигационна система по дистанционен път – не се налага дори да се намират в автомобила. Изполвайки новаторската система за персонална комуникация и мобилни услуги OnStar в съчетание с най-новата версия на приложението myOpel, водачите на Opel могат удобно да въведат крайната цел на пътуването на екрана на своя смартфон или да го изберат от списъка в адресната книга и да го изпратят към автомобила само с натискане на един бутон. Освен това, те вече могат да въвеждат полезни коментари, подробности и дори снимки при функцията за местоположение на автомобила Vehicle Location, която им помага да открият къде са паркирали своята кола. С оглед на предотвратяването на глоби при паркиране, потребителите на myOpel могат да включат и времеви брояч, който да им напомни кога изтича заплатеното време за паркиране.

Opel-myOpel-OnStar-301777-3Предлагайки възможност за разговор с любезни служители вместо с машини, системата Opel OnStar изпълнява ролята на своеобразен “ангел-пазител”, който се обажда автоматично при настъпване на пътен инцидент и помага при установяване на местоположението на откраднати автомобили. Уникалната по рода си услуга може също да отключва дистанционно вратите, да изтегля маршрути за навигационната система директно в автомобила и да изпраща съобщения по електронна поща за техническото състояние на автомобила. Допълнително системата осигурява и Wi-Fi точка за достъп до високоскоростен интернет чрез 4G/LTE мобилна връзка.

Дистанционното управление посредством приложението myOpel е най-популярната възможност, предлагана от системата Opel OnStar. В допълнение към изпращането на дестинации в навигационната система, потребителите на приложението могат да открият местоположението на автомобила и да отключват и заключват вратите му от екрана на своя смартфон. За да улеснят откриването на своя автомобил в пълен многоетажен паркинг например, потребителите на myOpel трябва просто да натиснат един бутон и колата автоматично сигнализира местоположението си с кратък сигнал с клаксона и светлините. Потребителите могат също да получат важни данни за състоянието на своя автомобил като периодите за смяна на моторното масло и налягането в гумите, както и да се възползват от удобствата на бордовата Wi-Fi точка за достъп до интернет, предлагаща бърза връзка за до седем различни устройства във и около автомобила (в момента услугата се предлага в Германия, Великобритания, Холандия и Испания).

Потребителите на приложението myOpel могат също удобно да изтеглят ръководството за експлоатация на своя автомобил в паметта на смартфона, както и да провеждат търсене на най-близките дилъри на Opel. Собствениците на смартфони с операционна система Android и iOS могат да изтеглят приложението myOpel съответно от Google Play Store и App Store. Системата Opel OnStar се предлага при всички леки автомобили Opel в Австрия, Белгия, Франция, Германия, Ирландия, Люксембург, Холандия, Полша, Португалия, Испания и Швейцария, както и под марката Vauxhall OnStar във Великобритания.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин