Препоръчителни употребявани кабриолети: Mini Cabrio (F56)

2005
2024

Най-късно през пролетта клиентите на употребявани автомобили започват да се оглеждат и за кабриолети. Предлагаме няколко модел, на които може да обърнете внимание за летния сезон

През 2023 г. в Германия само 1,8 процента от регистрациите на нови автомобили са били на кабриолети – затова и производителите все по-често зачеркват тези модели от гамата си. За сравнение през последните 15 години броят на кабриолетите и роудстърите на германския пазар е намален двойно.

Единствената възможност за повечето клиенти остава пазарът за употребявани модели.

Mini Cabrio (F56)

Период на производство: от 2016 до 2024 г.
мощност: 102 до 231 к.с.
цени: от 28 000 лв.

Добре свършена работа: при поглед върху продажбите хората от Mini доволно потриват ръце. В края на краищата те направиха клиентите на Mini доволни. Доставящият удоволствие малък лайфстайл-автомобил притежава благороден култов статус,  а във версията кабриолет преживяването става още по-върховно. За по-малко от 20 секунди покривът се прибира в багажника – след това по истински и неподправен начин разбирате какво означава да караш Mini.

Директното управление, отличната връзка между гумите и асфалта, както и пъргавите задвижвания са въодушевяващи. Добре шумоизолираният и хармонично звучащ 3-цилиндров със 136 к.с. предлага добри динамични характеристики. Повече тяга предлагат  Cooper S (178/192 к.с.) и подчертано спортният John Cooper Works с 231 к.с., който вози много по-стегнато от Cooper S.

Слаби места: Mini не използва хидравлика за покрива, а механиката на лекия покрив от плат функционира изцяло електрически. Отчасти се среща теч от страничните стъкла, както и дефекти на механиката вследствие на повреди на сензорите. Автоматичната трансмисия с два съединителя (от 2018 г.) не работи много плавно при потегляне.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин