Препоръчителни употребявани кабриолети: Audi A3 Cabrio (Typ 8V)

1505
2024

Най-късно през пролетта клиентите на употребявани автомобили започват да се оглеждат и за кабриолети. Предлагаме няколко модел, на които може да обърнете внимание за летния сезон

През 2023 г. в Германия само 1,8 процента от регистрациите на нови автомобили са били на кабриолети – затова и производителите все по-често зачеркват тези модели от гамата си. За сравнение през последните 15 години броят на кабриолетите и роудстърите на германския пазар е намален двойно.

Единствената възможност за повечето клиенти остава пазарът за употребявани модели.

Audi A3 Cabrio (Typ 8V)

Период на производство: от 2014 до 2020 г.
мощност: 115 до 310 к.с.
цени: от 30 000 лв.

От Audi са направили откритото A3 действително много хармонично по отношение на пропорциите. Второто поколение на модела не е толкова заоблено и впечатлява действително. Предлаганото място е окей, а въпреки теглото от 1,5 тона компактният кабриолет се управлява толкова пъргаво, колкото Sportback.

Страхотна изработка, широка гама от моторизации и скъпи екстри – всичко е типично за Audi. Разнообразието по отношение на оборудването също е голямо – не всяко A3 Cabrio притежава Virtual Cockpit, шикозни джанти и отопление на врата. Все пак всички притежават добре изолиран покрив, който се отваря напълно автоматично и по време на движение (до 50 км/ч).

Слаби места: вследствие на сложната механика, при A3 Cabrio често има шумове по време на движение. Поддръжката на уплътненията помага за намаляването му. Някои собственици се оплакват от тракащи тапицерии на вратите. Изтощените акумулатори са причина за съобщения за грешка в устройството за управление на покрива, което блокира механиката.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин