Препоръчителни употребявани кабриолети: Opel Cascada

1405
2024

Най-късно през пролетта клиентите на употребявани автомобили започват да се оглеждат и за кабриолети. Предлагаме няколко модел, на които може да обърнете внимание за летния сезон

През 2023 г. в Германия само 1,8 процента от регистрациите на нови автомобили са били на кабриолети – затова и производителите все по-често зачеркват тези модели от гамата си. За сравнение през последните 15 години броят на кабриолетите и роудстърите на германския пазар е намален двойно.

Единствената възможност за повечето клиенти остава пазарът за употребявани модели.

Opel Cascada

Период на производство: от 2013 до 2019
мощност: 120 до 200 к.с.
цени: от 20 000 лв.

Какъв Opel, само! Cascada е успешна от всяка една гледна точка: независимо, дали гледана отпред и отзад, със затворен или свален покрив – почти пет години след спирането си от производство откритият четириместен автомобил изглежда супер. Под покрива от плат (в ниво на оборудване Innovation дори с малко по-солидна тапицерия в комфортно изпълнение, доплащащ се) ще откриете автономен отоплител, регулиращо се окачване или адаптивни светлини. Клиентите можеха да избират дори и цвета на покрива.

Тоест, не открит вариант на Astra, а действително по-високо позициониран модел, който остава земен по отношение на цената. Единствено голямото тегло от 1,8 тона малко пречи на Cascada да се превърне в автомобил за спокойно и леко пътуване.

Слаби места: големите и тежки врати отчасти създават проблеми, а покривът от плат трябва да се проверява внимателно за износени места и пукнатини. Течове имаше в зоната на задното стъкло (от стъкло), което се отлепваше в долната си част. Автоматичната предавателна кутия си партнираше по-добре с бензиновия мотор, вместо с дизеловите двигатели.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин