Премиум компактен автомобил за под 20 000 лв.


28
апр.
2020

Audi A3 е премиум алтернатива на VW Golf. В този случай обаче премиумът е наистина изгоден: поддържаното A3 Sportback струва под 20 000 лв.!

Audi A3 предлага усещане за среден клас във формата на VW Golf. Като нов автомобилът от Инголщадт струва много повече от същия модел от Волфсбург. При употребяваните автомобили тази надценка почти се изпарява. Това Audi A3 Sportback от 2012 г. с турбодизелов мотор и прилично оборудване е обявено за продажба: за 19 500 лв.

Първата регистрация на Sportback е от август 2012 г. Той е един от последно произведените, преди в началото на 2013 г, да се появи новото поколение на A3. Оборудването не е прекалено луксозно, но предлага някои доста симпатични екстри. Предишният собственик си е поръчал панорамен стъклен покрив, отопление на предните седалки и ксенонови фарове с LED-дневни светлини. Освен това оборудването на автомобила включва MMI-инфотейнмънт система, аудиосистема и навигация, темпомат и волан с кожена тапицерия. Белият лак придава благородна нотка на A3 и автомобилът изпъква сред масата.

Разход на гориво: 5 л дизел на 100 км

A3 е задвижвано от 2-литров турбодизелов мотор, комбиниран с механична скоростна кутия. Със 140 к.с. и 320 Нм двигателят със самовъзпламеняване е сравнително мощен. Същевременно при сдържан стил на шофиране се задоволява с разход от порядъка на 5 л дизел на 100 км. Недостатъкът е следният: агрегатът EA189 е от времето на „манипулираните дизелови мотори“. След ъпдейт на софтуера би трябвало всичко да е наред. Иначе A3 8P се счита за безпроблемен – списъкът с повреди е малък. Трябва да проверите внимателно състоянието на съединителя и двумасовия маховик.

Не е по-скъп от подобен Golf

Пробегът на предлагания A3 Sportback е напълно приемлив. От 125 763 километра дизеловият двигател с Common-Rail-впръскване далеч не може да бъде впечатлен. Според търговеца компактният модел е с безупречна сервизна история и струва 19 500 лв. Цената включва гаранция и нов технически преглед.

Вижте предложенията за Audi A3 Sportback в нашата търсачка:

https://autobild.bg/autoscout/search.php?ma=9&mo=1624&price_min=-1&price_max=-1&year_min=2012&year_max=-1&co=ALL&mileage_max=-1&fuel=-1&po=-1

Още по темата