Новини » Премиера пред публика на GT4 ePerformance на Festival of Speed

Премиера пред публика на GT4 ePerformance на Festival of Speed

1507
2022

Изцяло електрическият Porsche GT4 ePerformance стартира световното си турне по време на световноизвестния Goodwood Festival of Speed. Целта е да бъде показан потенциалът на концепцията, както и свързаните с с нея състезателни формати.

Новото Porsche GT4 ePerformance за пръв показа възможностите си пред публиката на Goodwood Festival of Speed – оттам започна и световното турне на GT4 ePerformance  – GT-състезателния автомобил. Турнето ще продължи през следващите две години, а целта е екипите от моторния спорт, партньорите и вземащите решения от сцената на автомобилния спорт да бъдат запознати с потенциала на футиристичната концепция и възможностите за използването ѝ в състезателните формати.

GT4 ePerformance залага на технологичните компоненти на Mission R. С тази концепция от Porsche показаха на IAA MOBILITY 2021 в Мюнхен визията си за напълно електрически GT-състезателен автомобил. И двата модела са базирани на 718 GT4 Clubsport. Електромоторите и батериите също са от Mission R. Това означава максимална мощност до 800 кВт. (1.088 к.с.). В симулиран състезателен режим са постигнати 450 кВт. (612 к.с.) за 30 минути без прекъсване – тоест продължителността на едно състезание от Carrera Cup. По отношение на пърформънса за време за обиколка и максималната скорост GT4 ePerformance се ориентира по актуалното 911 GT3 Cup от поколение 992. Благодарение на 900-волтова технология батерията може да бъде заредена за 15 минути от 5 до 80 процента.

Близо 6.000 са новите части, конструирани от Porsche за GT4 ePerformance. Оформлението е дело на екипа на Porsche Style с дизайнер Грант Ларсон. Каросерията е от естествени влакна, за чието производство са изразходвани по-малко вредни емисии в сравнение с производството на подобни синтетични материали. Използвани са и рециклирани карбонови влакна. Заради издадените си калници, състезателният автомобил е с 14 см по-широк от 718 Cayman GT4 Clubsport. Така се отваря място за още по-широки 18-цолови джанти с гуми на Michelin. 

„GT4 ePerformance показва пътя в клиентския спорт на Porsche с автомобили с електрическо задвижване. С турнето ще представим концепцията на партньорите си в цял свят”, каза Оливер Шваб, ръководител на проекта GT4 ePerformance

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ