Премиера на Opel Ampera-e в Париж

2408
2016

Opel ще направи революция в електрическата мобилност на наближаващия “Mondial de l’Automobile” в Париж. От 1 до 16 октомври Opel Ampera-e прави своята световна премиера. Автомобилът комбинира пионерни технологични решения в областта на батериите и локална работа без генериране на емисии с удоволствие от шофирането благодарение на максималния въртящ момент от 360 Нм, осигуряващ впечатляващо ускорение и възможности за изпреварване.

“Opel Ampera-e прави електрическата мобилност напълно реална за всекидневно ползване и е готова за бъдещето” отбелязва изпълнителният директор на Opel, д-р Карл-Томас Нойман. “Ampera-e демонстрира по впечатляващ начин как устойчивото развитие и удоволствието от шофирането могат да бъдат в единство. А със своя мощен електрически двигател, тя доставя чисто удоволствие от шофирането.”

Максималният въртящ момент от 360 Нм е отговорен за наелектризиращия темперамент на новия Opel. Максималната мощност на батерията е 150 кВт/204 к.с. (PS). Стартовете от място на светофарите и навлизането в магистралите са любимите дисциплини на Opel Ampera-e. Компактният автомобил ускорява от място до 50 км/ч за едва 3.2 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч за изпреварване се извършва за само 4.4-4.5 секунди (предварителни данни). По този начин Ampera-e постига подобни параметри на OPC моделите, които са спортните остриета на Opel.

Гарантиращ удоволствие от шофирането Opel Ampera-e може да достигне максимална скорост 150 км/ч. Същевременно Ampera-e предлага значително по-голям пробег от повечето електрически автомобили. Уникалният автомобил с компактни пропорции се захранва от акумулаторен пакет монтиран в една плоскост под пода на автомобила. Ефективната компановка на батерията позволява също постигането на просторен интериор, осигуряващ комфортно място за петима човека и багажен обем, сравним с този на автомобил от компактния клас.

Инфоразвлекателна система от най-високо ниво: изтеглете любимите си филми и музика

Удоволствието от шофирането за пътниците на дълги разстояния е гарантирано. В допълнение към отличното усещане за простор, на разположение е цифрова свързаност от най-високо ниво в типичния за Opel стил. Ampera-e разполага с най-младото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink, както и Opel OnStar. В зависимост от мобилната мрежа, носителят на множество награди асистент за свързаност и услуги предлага възможност за връзка на до седем мобилни устройства със своя мощен Wi-Fi хотспот. Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto системи IntelliLink пренасят света на смартфоните в Ampera-e, така че пътниците имат пълен достъп до любимата си музика и могат да изтеглят предпочитан филм – и това са само няколко примера за множеството функции на тази уникална система.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин