Премиера на Opel Ampera-e в Париж


24
авг.
2016

Opel ще направи революция в електрическата мобилност на наближаващия “Mondial de l’Automobile” в Париж. От 1 до 16 октомври Opel Ampera-e прави своята световна премиера. Автомобилът комбинира пионерни технологични решения в областта на батериите и локална работа без генериране на емисии с удоволствие от шофирането благодарение на максималния въртящ момент от 360 Нм, осигуряващ впечатляващо ускорение и възможности за изпреварване.

“Opel Ampera-e прави електрическата мобилност напълно реална за всекидневно ползване и е готова за бъдещето” отбелязва изпълнителният директор на Opel, д-р Карл-Томас Нойман. “Ampera-e демонстрира по впечатляващ начин как устойчивото развитие и удоволствието от шофирането могат да бъдат в единство. А със своя мощен електрически двигател, тя доставя чисто удоволствие от шофирането.”

Максималният въртящ момент от 360 Нм е отговорен за наелектризиращия темперамент на новия Opel. Максималната мощност на батерията е 150 кВт/204 к.с. (PS). Стартовете от място на светофарите и навлизането в магистралите са любимите дисциплини на Opel Ampera-e. Компактният автомобил ускорява от място до 50 км/ч за едва 3.2 секунди, а ускорението от 80 до 120 км/ч за изпреварване се извършва за само 4.4-4.5 секунди (предварителни данни). По този начин Ampera-e постига подобни параметри на OPC моделите, които са спортните остриета на Opel.

Гарантиращ удоволствие от шофирането Opel Ampera-e може да достигне максимална скорост 150 км/ч. Същевременно Ampera-e предлага значително по-голям пробег от повечето електрически автомобили. Уникалният автомобил с компактни пропорции се захранва от акумулаторен пакет монтиран в една плоскост под пода на автомобила. Ефективната компановка на батерията позволява също постигането на просторен интериор, осигуряващ комфортно място за петима човека и багажен обем, сравним с този на автомобил от компактния клас.

Инфоразвлекателна система от най-високо ниво: изтеглете любимите си филми и музика

Удоволствието от шофирането за пътниците на дълги разстояния е гарантирано. В допълнение към отличното усещане за простор, на разположение е цифрова свързаност от най-високо ниво в типичния за Opel стил. Ampera-e разполага с най-младото поколение инфоразвлекателна система IntelliLink, както и Opel OnStar. В зависимост от мобилната мрежа, носителят на множество награди асистент за свързаност и услуги предлага възможност за връзка на до седем мобилни устройства със своя мощен Wi-Fi хотспот. Съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto системи IntelliLink пренасят света на смартфоните в Ampera-e, така че пътниците имат пълен достъп до любимата си музика и могат да изтеглят предпочитан филм – и това са само няколко примера за множеството функции на тази уникална система.

Още по темата

Card image cap
Фейслифт за Mustang

20
ян.
2017

Обновената версия на спортния автомобил ще се появи през 2017 г. със спойлер, нов дизайн на светлините и променени брони

Card image cap
Mercedes спира производство на R-клас

29
юли
2017

След 12 години на конвейера Mercedes изважда от гамата луксозния ван

Card image cap

В последния брой:

Архив >