Премиера на новия ASX от Mitsubishi Motors в Женева


12
февр.
2019

Световната премиера на новата моделна година на компактния SUV ASX (RVR или Outlander Sport на някои пазари) от Mitsubishi Motors Corporation (MMC) ще се състои по време на 89-ия Международен автосалон в Женева*1 , който ще се проведе между 5-17 март.

 

От представянето му през 2009 г. досега продажбите на ASX възлизат на около 1.32 милиона бройки в 90 страни. Най-големите пазари за модела са Северна Америка, Европа, Австралия и Китай. В момента той е третият по продажби автомобил на MMC и ключов модел за глобалната стратегия на компанията.

 

Екстериорът на модела е преминал през значителна промяна, продиктувана от дизайнерската философия „солиден и прецизен” – израз на слогана на MMC “Drive your Ambition.”

*1. Официалните прес дни са на 5 и 6 март, а изложението е отворено за широката публика от 7 до 17 март.

 

ASX е компактен SUV, проектиран за града, предлагащ набор от екстри, които го правят идеален, както за ежедневна употреба, така и за вълнуващи приключения в края на седмицата. Леката му и компактна конструкция, съчетана с възможностите на SUV автомобил, превръщат шофирането в сигурно удоволствие.

На европейските пазари ASX ще бъде с 2.0L MIVEC*2 16-клапанов двигател с 5-степенна ръчна скоростна кутия или INVECS*3-III CVT с 6-степенен спортен режим. Автомобилът ще се предлага както във вариант с предно предаване, така и с 4x4 задвижване.

ASX предлага сигурност и безопасност, благодарение на функции като подсилената RISE конструкция и системата за ограничаване опасността от челен удар – Forward Collision Mitigation (FCM).

*2: Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system

*3: Intelligent and Innovative Vehicle Electronics Control System

 

 Основни промени в дизайна

  • Концепция

Дизайнерската концепция на модела е ”Impact and Impulse.” Освен че e с подчертано солидно присъствие, усъвършенстваният дизайн подканва водача да се впусне в едно ново приключение.

  • Изглед отпред

В новия ASX традиционната предна решетка DYNAMIC SHIELD еволюира.

Бронята сякаш обгръща централната част от двете страни, а хоризонталните и вертикалните линии на решетката и маската отдолу вдъхват усещането за сила и мощ. Отличителното разположение на LED светлините – мигачите и фаровете за мъгла са в квадратни панели в двата края на предницата, сякаш „отпечатва“ типичната Mitsubishi визия върху автомобила.

  • Изглед отзад

ASX е със задни LED светлини (с изкл. на мигачите) с изострен дизайн, които се разполагат по широчината на автомобила, акцентирайки върху масивната му стойка.

  • Цвят

ASX се предлага в наситения, брилянтен Red Diamond, спортен и енергичен Sunshine Orange и изискан Oak Brown.

 

  1. Подобрения в Smartphone-link Display Audio (SDA) системата

Подобренията в Smartphone-link Display Audio (SDA) позволяват по-добра свързаност на автомобила с околния свят.

  • Размерът на дисплея е увеличен от 7“ на 8“. Видео файлове, записани на USB, могат да се гледат на екрана на SDA*4.
  • Най-високото ниво на оборудване идва с Tom Tom*5навигационна система. Информация за трафика в реално време може да бъде получавана чрез интернет връзка от смартфона.
  • В момента се разработва приложение, което използва данни от инструментите на автомобила – километраж, оборотомер и пр., за да извежда информация за състоянието му. То ще проверява наличното гориво и ще навигира до най-близката бензиностанция, както и ще дава съвети за по-добра поддръжка и следващото препоръчително обслужване.

*4: Само при спрял автомобил

*5: Компания, базирана в Холандия, която произвежда навигационни и картографски артикули.

 

Още по темата

Card image cap
Нов 1.5-литров двигател за Yaris

25
ян.
2017

В очакване на новия Евро 6с стандарт за емисии и хомологационния стандарт RDE (Real Driving Emission), Toyota ще оборудва Yaris с изцяло нов 1.5-литров бензинов двигател, който ще замени текущия 1.3-литров. Като част от семейството двигатели ESTEC (Economy with Superior Thermal Efficient Combustion), този нов 4-цилиндров двигател въвежда нови технологични решения, които обещават по-добра динамика, увеличено удоволствие от шофиране и същевременно намаляване на разхода на гориво с 12%* съгласно сегашния хомологационен стандарт NEDC.

Card image cap
Vivacom става спонсор на Павел Лефтеров

5
май
2016

Мобилният оператор и младият състезател обявиха началото на дългосрочно партньорство, което започва с първото състезание на младия пилот в Audi Sport TT Cup 2016

Card image cap
Гумите, които печелят и награди за дизайн

18
юли
2017

Летните гуми на Continental за автомобили среден и висок клас спече

Card image cap

В последния брой:

Архив >