Премиерата на четвъртия модел на Tesla – днес?

2802
2019

Премиерата на Tesla Model Y би могла да се проведе всеки момент, както стана ясно от публикация в Twitter на Илън Мъск. AUTO BILD ще ви даде малко информация за четвъртия модел на Tesla!

Една публикация в Twitter разбуни духовете сред феновете на Tesla. Илън Мъск написа: „четвъртък, 14 ч.“, което значи 0:00 ч. българско време. Повече информация не бе публикувана – все пак Мъск поясни, че публикацията няма нищо общо със SpaceX, а се отнася до Tesla. Според слуховете, на обявеното събитие в възможно да бъде показан Model Y!

Преди това в рамките на събрание на акционерите Tesla показа слайдшоу с бъдещи модели. На пръв поглед категорично се видя силуетът на предстоящия да се появи Tesla Model Y, а като дата за презентацията бе споменат месец март 2019 г. – би могло събитието да е изтеглено и за днес.

Първата информация относно външния вид на Model Y бе дадена от Мъск чрез Twitter. Все пак не се вижда много: широки калници и извивки на предния капак. Въжда се, че предният капак преминава към предното стъкло и към покрива почти без фуги. Като цяло Model Y изглежда изненадващо нисък.

Мъск защитаваше амбициозното мнение, че Model Y няма да се произвежда върху платформата на Model 3. И без друго в завода на Tesla в Калифорния нямало повече място. „Ще се пръснем по шевовете“, съобщи Мъск. Затова ще се започне със строежа на три фабрики, които заради голямото търсене в дългосрочен план могат да станат 20 на брой.

В техническо отношение ще има нови решения. Докато в Model 3 има три километра кабели, в Model Y те ще бъдат само 150 метра. Това разбира се ще спести тегло. Пробегът на модела ще бъде поне 320 километра. Дали Model Y също както и X ще бъде с крилати врати, все още не е известно. Според Мъск такъв бил планът. Твърде възможно е обаче от Tesla да си спестят скъпата техника за подобни врати при масов модел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин