/ Премиерата във Вегас започна с провал

Премиерата във Вегас започна с провал

Ужасен старт на Формула 1 в меката на хазарта: тренировката в Лас Вегас бе прекъсната след по-малко от десет минути

Неприятни емоции при старта на тренировката в шоуто от кралския клас в меката на хазарта Лас Вегас, големия престижен проект на Liberty Media. След по-малко от десет минути тренировката трябваше да бъде прекъсната: капак на канал на пистата в града се отвори след преминаване на болида на Alpine на Естебан Окон. След това звездата на Ferrari Карлос Сайнц с пълна газ мина през капака, точно на една от най-бързите отсечки на пистата – пред световноизвестния хотел Беладжио.

Последва страшен удар, Сайнц веднага спря болида си отстрани, а ръководството на състезанието реагира с червен флаг. Малко по-късно стана ясно, че тренировката не може да бъде продължена. Истински ужас за най-важното събитие от Формула 1 от комерсиална гледна точка.

Шефът на Ferrari Фред Васьор беше доста ядосан малко по-късно по време на пресконференцията: „Ще ни струва цяло състояние, няма да можем да участваме във втората тренировка, ще се наложи да сменим шасито, може би и двигателя. Това е доста неприемливо за Формула 1“, заяви французинът, който малко по-късно се скара с водещия Том Кларксън, който въпреки провала му зададе въпрос относно страхотното шоу в Лас Вегас.  

Настроението е доста минорно след първия ден – въпре, че не е засегнат от удара, шефът на Mercedes Тото Волф застана малко по-късно на страната на своя приятел Васьор в спора му с журналиста.

Разочарованието у феновете, които отчасти са платили доста солени цени за надпреварата от кралския клас, вероятно е твърде голямо. Знаят го и шефовете – затова през първия ден нервите са опънати до краен предел.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин