Прекалено много конски сили, твърде малко сцепление: катастрофа с Ferrari Purosangue

1212
2023

Феновете на Ferrari определено ще ги заболи от тази снимка: едно Ferrari Purosangue бе сериозно повредено в катастрофа.
Прекалено голяма мощност, твърде малко сцепление: неотдавна мъж от Франкфурт на Майн, Германия направи катастрофа със скъпи последици с своето Ferrari Purosangue. Сребристият автомобил с над 700 к.с. се озова в насрещното движение и се удари с движещо се в обратната посока Mitsubishi.
Куриозното: полицията не твърди, че 36-годишният водач се е движил с прекалено висока скорост, а че Purosangue просто притежава огромна мощност, която се оказва причината за катастрофата.
Ferrari Purosangue с V12-мотор и със 725 к.с.
Причината е, че карате Ferrari на сняг? Не, Purosangue („чистокръвен“) е SUV, който е истинско Ferrari, макар и с четири врати. За задвижването отговаря V12-двигател с 533 кВт./725 к.с. и максимален въртящ момент от 716 Нм. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взема за 3,3 секунди, а максималната скорост на автомобила е 310 км/ч.
В десен завой водачът на „италианеца” е изгубил контрол върху спортния си автомобил. След сблъсък с Mitsubishi, което също се озовало в канавката край пътя.
60-годишният водач на Mitsubishi-то е леко ранен и след това бил откарам в болница. За щастие водачът на Ferrari-то и още двама пасажера останали невредими. Щетите по луксозния автомобил са на стойност около 100 000 лв., а докато тези по Mitsubishi-то – за 20 000 лв.
Полицията не вярва, че водачът на Ferrari-то се е движел с висока скорост. „Свидетелите потвърждават това”, съобщава говорител на полицията. Според органите реда причината за катастрофата е „Прекалено голяма мощност, твърде малко сцепление.“
В момента се разследват причините за катастрофата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин