През следващите няколко години VW ще пусне тези модели!

1703
2023

Малкият VW ID.2, фейслифтът на ID.3, новият Passat, третият Tiguan, ID.7 и компания: AUTO BILD ще ви даде информация, които модели на VW ще се появят на пазара до 2028 г.

Цели 70 на брой нови електромобили до 2028 г.: от Volkswagen официално обявиха тази цел. През следващите десет години от конвейера трябва да слязат 22 милиона автомобила с електрическо задвижване. Освен това VW са сключили партньорства с производители на батерии в Европа и Китай.

Концернът ще инвестира повече от 30 милиарда евро в развойна дейност. Акцентът ще бъде семейството ID: първият ѝ член бе показан през 2019 г. – компактният електромобил ID.3. През 2020 г. VW показа SUV-а ID.4, а през 2021 г. бе свалено покривалото на Coupé-версията ID.5, следван от ривайвъла на Bulli ID.Buzz.

На пазара ще се появят и още модели от семейството ID – седан от висок клас и комби с името ID.7; освен това VW работят и по базовия вариант (ID.2) с размерите на малък автомобил на базата на ID.2all. Няма обаче да бъдат пренебрегнати и евъргрийните. Ще се появят нови поколения и на Passat и Tiguan.

Тези три модела на VW се явяват най-важните през следващите години:

1. VW ID.3 фейслифт – освежен външен вид за компактния модел

От 2019 г. на пазара е ID.3 – моделът се сблъска със сериозна критика още от самото начало. Сега от VW искат да променят това с фейслифта. На ъншен вид дизайнерите са се потрудили най-вече с предницата. Критиките валяха и по отношение на интериора на модела от волфсбург – затова там също има подобрения. Облицовките на вратите, подлакътниците и арматурното табло са по-висококачествени материали, а воланът е тапициран с изкуствена кожа. Накратко: вътре отново цари типичната за VW обстановка. С фейслифта цените ще бъдат понижени.

2. VW Tiguan 3 – ново поколение на бестселъра

Tiguan номер три е готов за старт и в момента върти тестови обиколки като маскиран вариант. На външен вид успешният SUV от Волфсбург ще ни се представи с по-тесни фарове и по-стилна радиаторна решетка, а отдолу в бронята има по-голям вентилационен отвор. Междуосието ще бъде малко по-дълго от това на Tiguan 2, което ще направи SUV-а по-просторен.

Новият Tiguan ще използва MQB-платформата, с което ще бъде моторизиран и с досегашните двигатели. Преди всичко ще се използва преработеният 1.5 TSI evo2, при Tiguan ще има и Plug-in-хибриди. При двигателите със самовъзпламеняване работата си ще продължи да върши доказалият се 2.0 TDI.

3. VW Passat B9 – само като Variant

Макар, че разработката на изцяло електрически VW Passat (който вероятно ще се нарича ID.7), от позната ни версия с двигател с вътрешно горене ще има още едно поколение.

Новият Passat ще бъде разработен съвместно със следващата Skoda Superb; ще се предлага само като комби – при това чак от 2024 г. Освен чисти дизелови и бензинови агрегати с мощност между 150 и 220 к.с., ще има и Plug-in-хибриди, които ще могат да изминават изцяло на ток разстояния от до 100 километра.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин