/ Пред решетката на този ван „бъбреците“ на BMW бледнеят

Пред решетката на този ван „бъбреците“ на BMW бледнеят

На китайския пазар сме свидетели много интересен феномен – ренесанс на вановете. Докато класът MPV в Северна Америка и в Европа почти напълно изчезна, в Народната република той се радва на засилено търсене, което мотивира все повече автомобилни производители да лансират нови модели в сегмента. Едно от най-новите попълнения идва от Trumpchi.

Този бранд, за който имаше планове да атакува американския пазар – е луксозната марка на GAC, един от най-големите автомобилни производители в Китай. Миниванът й беше пуснат на пазара през 2017 г. първоначално под името GM8, но за изцяло новото второ поколение на модела, дебютирало през тази година, това име беше опростено само до M8. И не, няма абсолютно никакви прилики между Trumpchi M8 и BMW M8, едно от най-мощните спортни купета на пазара.

Централният контролен дисплей е с размер 14,6 инча

Всъщност аналогия може да бъде направена с други модели на BMW заради „крещящата“ предница. Широко дискутираните „бъбреци“ на „баварците“ обаче бледнеят пред XXL-радиаторната решетка на вана, която трябва да подчертава, че собственикът на автомобила разполага със солидни финансови възможности. Това обяснява защо толкова много миниванове за китайския пазар се отличават със същия тип провокативен стайлинг. А цената? В родината си Trumpchi M8 излиза минимум 48 000 долара – което, в интерес на истината, e дори малко над цената на базов Volkswagen Multivan с пет места.

Луксозният бус от Китай може да бъде поръчан с нов 2-литров турбодвигател с 251 к.с./380 Нм като „мек“ хибрид, както и като пълен хибрид със 190 к.с. и задвижваща система на Toyota. Трансмисиите са два вида – конвенционален 8-степенен автоматик и CVT.

Задните светлини са във форма на бумеранг

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин