Представяме ви: Tesla Model Y


15
мар.
2019


Това е Tesla Model Y! Tesla представи четвъртия си модел

Model Y е по-висока версия на Model 3, чиято платформа използва. Задницата е повдигната нагоре с цел осигуряване на повече пространство. Според Tesla вътрешното пространство предлага с десет процента повече място – възможен е и трети ред седалки като в Model X . Багажното отделение пък е значително по-голямо в сравнение с това на Model 3. Шефът на Tesla Илън Мъск демонстрира убеденост, че Tesla ще продаде повече бройки от този модел в сравнение с всички продадени модели S, X и 3 заедно.

AUTO BILD получи възможност да се повози на задната седалка на новия модел. Първото впечатление: отвътре Model Y не е чак толкова просторен, колкото изглежда отвън. Най-впечатляващият детайл е големият стъклен панорамен покрив. На по-късен етап ще може да бъде поръчван и трети ред седалки с две места. Така Model Y става седемместен автомобил. Шефът на Tesla Илън Мъск го нарича SUV от среден клас с усещане за спортен автомобил.

Най-важните данни в зависимост от изпълнението: 0-100 км/ч за 3,5 до 5,9 секунди, пробег от 370 до 480 километра. Максималната скорост е от 192 до 240 км/ч. Model Y ще бъде пуснат от Tesla на цена от 39 000 долара преди данъците и привилегиите за електромобили. Първоначално за пазарния старт през есента на 2020 г. ще бъдат предлагани по-скъпите варианти на цена между 47 000 и 60 000 долара. Това са версиите с по-голям пробег, с двойно задвижване и с пакет Performance.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >