/ Представяме ви: Sandero RS

Представяме ви: Sandero RS

В Бразилия Renault предлага Dacia Sandero в спортната версия RS. Мини-спортистът разполага със 145 к.с. под капака и е доста изгоден.

Мощен малък автомобил за малко пари – именно тази комбинация предлага Renault в Бразилия със Sandero RS. В Южна Америка Renault  не предлага моделите си под марката Dacia. А RS-вариантът е всичко друго, но не и скучен автомобил, с който да стигнете от точка А до точка Б!

17 -цолови джанти за Sandero RS

Модерната година 2020 на Sandero RS изглежда като Renault най-вече отзад – задните светлини доста приличат на тези на Megane. Отпред има ромб на решетката. За да бъде оправдано обозначението „RS“, моделът разполага със 17-цолови джанти, червени спирачни апарати и променени предна и задна брони. Спортната визия на Sandero е завършена подобаващо от двоен ауспух.

2-литров атмосферен агрегат с до 150к.с.

Под капака на автомобила работи класически 2-литров 4-цилиндров мотор. 150 к.с. трябва да се справят с тегло от 1162 кг – поне, ако в резервоара има разпространеното в Бразилия гориво етанол.  С бензин малкото Renault разполага със 145 к.с. Скоростната кутия е механична – с 6 предавки. Ускорението от 0 до 100 км/ч на Sandero RS трае 8 секунди, а максималната скорост е 202 км/ч. Цената на малкия спортист в Бразилия е около 31 000 лв. – за тези пари получавате и климатична инсталация, камера за заден ход, електрически стъклоповдигачи, темпомат, асистент за потегляне по наклон, навигация и три режима на движение. Жалко, че този Sandero RS няма да се появи е Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин