Представяме ви: Novitec McLaren 600LT

1407
2019

В момента McLaren 720 S е нещо като хит сред суперспортните автомобили – причините определено са отличното му поведение в завои, невероятното ускорение и впечатляващия външен вид. Малкия брат на модела – 600 LT – също не е за изхвърляне. Той разполага с 600 к.с., ускорява за 2,9 секунди до темпо 100 км/ч и вдига максимална скорост от 328 км/ч. Но моделът все пак не е толкова абсурдно бърз, колкото 720. Сега тунинг-специалистите от Novitec са се погрижили за „бедните“ водачи на 600LT, които не могат да понесат тази несправедливост и предлагат за най-новия Longtail едно доста прилично увеличение на мощността. 

Хората от Novitec предлагат три степени на мощността на 3,8-литровия битурбо V8 агрегат на 600 LT. Всичко това е възможно благодарение на допълнително устройство за управление на двигателя. При финалната степен на мощност прибавяме и ауспуховата уредба от неръждаема стомана. Характеристиките са 688 к.с. при 7450 об/мин и 712 Нм при 6250 об/мин. Все пак 88 к.с. и 92 Нм повече от серийните данни.

Според Novitec времето за стандартния спринт се намалява на 2,8 секунди, а максималната скорост се увеличава на 333 км/ч. Освен това тунинг-специалистите обещават по-директно управление в завои и повишена еластичност. Динамиката е подобрена и благодарение на новите спортни пружини, които смъкват каросерията на автомобила с 30 мм. Освен това съвместно с американските специалисти от Vossen са разработени нови джанти за LT. Отпред те са 20-цолови, а отзад – 21-цолови с гуми с размер 235, респективно 305.

Доста необичайни за автомобилите на Novitec са сдържаните промени по каросерията на автомобила. Отпред хората от Novitec са монтирали нов капак на багажника, а отзад състоящ се от две части Airbox от карбон осигурява свеж въздух за набримчения 8-цилиндровия мотор. По желание на клиента от Novitec могат да променят и интериора на спортиста – предлагат се голям брой оборудвания с тапицерии от кожа и алкантара във всякакви възможни цветове.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин