Представяме ви: BMW X7 Pick-up


7
юли
2019

По време на BMW Motorrad Days през тази година освен на множеството акценти при мотоциклетите посетителите ще могат да се насладят и на един истински уникат на четири колела: BMW X7 Pick-up. Единичен екземпляр, създаден от стажантите на BMW Group в сътрудничество с отдела за концептуални автомобили и модели в завода на BMW в Мюнхен. Автомобилът е базиран на BMW X7, най-новият и най-луксозен член на семейството BMW X. Уникатът комбинира задвижването на BMW X7 xDrive40i (среден разход на гориво: 9,0 – 8,7 л/100 км; СО2 емисии (комбинирани): 205 – 198 г/км) с иновативната автомобилна концепция на луксозен петместен пикап. Изработената на ръка товарна повърхност с изискана визия базирана на дървени покрития на яхта, въздушното окачване на предната и задната ос с регулируема височина, както и множеството висококачествени детайли на оборудването превръщат това BMW X7 Pick-up в идеалния спътник за най-различни задачи във всекидневието и отвъд него. Уникатът е допълнен с BMW F 850 GS – мощен мотоциклет от сегмента Adventure. Заедно те ще ви позволяват да достигнете до най-отдалечените точки на света.

„Много съм щастлив от синергиите между професионалното обучение на BMW Group, отделите за концептуални автомобили и за модели, които позволяват на нашите млади таланти да докажат своите възможности с един толкова необичаен проект“, каза Миларгос Кайна, Директор човешки ресурси на BMW AG.

Висококачествените материали и модерните производствени методи срещат занаятчийското майсторство

Зад пътническата клетка с луксозна атмосфера за 5 пътника на BMW X7 Pick-up е разположена товарна повърхност с разточителни размери. Дължината на товарната повърхност е между 140 см (затворена) и 200 см (отворена). Благодарение на интелигентното използване на CFRP при детайлите на покрива, задните врати и задния капак е постигнато понижение на теглото спрямо серийния автомобил с 200 кг, и то въпреки по-дългата с 10 см каросерия. В комбинация с висококачествената и изработена на ръка облицовка на товарния отсек от тиково дърво  и страничните части, дръжки и декоративни лайстни от принтирани SLS-3D елементи проличава иновативната сила, компетентността и занаятчийската прецизност на стажантите. Комбинацията между тиково дърво с цвят на мед и лаковото покритие BMW Individual Tanzanite Blue Metallic – морско син специален лак, който се отличава с особена дълбочина при осветяване от слънцето – е заимствана от ветроходния спорт и изглежда особено висококачествена.

От концепцията до готовия за изложения автомобил – за само 10 месеца    

За само 10 месеца 12 стажанти от направленията каросериен и автомобилен механик, (m/w/x), автомобилна механотроника (m/w/x) и създаване на технически модели (m/w/x) преминават пътя от концепцията до напълно функционален, готов за изложения автомобил с регистрация за движение по обществените пътища. Следвайки стратегията за устойчиво развитие на марката BMW, един приключил с тестовата си програма екземпляр на Х7 става база за концепцията, спасен от бракуване и унищожаване от стажантите. Наистина, на стажантите е оставена пълна свобода при концепцията и реализацията, но все пак, както е обичайно при създаването на концептуални автомобили, те получават подкрепа и от други специалисти. Хармоничният краен резултат е още един повод за гордост на стажантите. Тяхната мечта: след премиерата на BMW X7 Pick-up да имат възможност да го покарат и дори да се разходят с него в планините.

BMW X7 Pick-up и BMW F 850 GS – непобедими като дует

Върху товарната платформа на пикапа е разположено BMW F 850 GS, което подхожда оптимално на BMW Motorrad Days. С комбинацията си между пригодност за пътешествия и дълги пътувания, спортна динамика и уверени офроуд възможности BMW F 850 GS перфектно допълва качествата на BMW X7 Pick-up. BMW F 850 GS разгръща силните си страни именно извън пътя: радостта от шофирането на ендурото започва там, където един автомобил не може да стигне. Но BMW X7 Pick-up и BMW F 850 GS са верни спътници дори и във всекидневието: благодарение на великолепните им възможности по стабилни и нестабилни настилки при тях пътят е целта.

BMW X7 Pick-up е уникат създаден в рамките на професионалното обучение на BMW Group в Мюнхен, все още не е планирано серийно производство. В процеса на обучението специалните проекти като този служат за практическо посредничество и прилагане на необходимите умения. При такива проекти се залага на ясни учебни материали в професионална връзка със съответните професии. В момента в BMW Group се обучават близо 5 000 стажанти в девет държави.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин