Представяме ви: Audi SQ8


22
юни
2019

Audi представи спортния топмодел – SQ8 има модифицирано хибридно задвижване!

Audi показа временния топмодел на SUV-Coupé-то Q8. SQ8 е спортният вариант на Coupé-то, но все пак е възможно да се появи и версия RS. Екстериорът е базиран на пакета „S-line“, който се предлага и за обикновеното Q8. внушителната радиаторна решетка Singleframe е с двойни ламели при S-модела, а широката рамка е лакирана с цвят алуминий. Бронята има широки вентилационни отвори, защита на дъното на автомобила и декоративна лайстна на бронята. С алуминиева визия са и капаците на страничните огледала. Серийно SQ8 е с 21-цолови джанти, а опционално се предлагат и 22-цолови.

В задницата спортният модел се различава по металния си дифузьор и ауспуховата уредба с четири крайни тръби с хромирани бленди.

AUTO BILD получи възможност да разгледа отвътре Audi SQ8!Вътрешното пространство също е базирано на интериорния пакет S-line. Оборудването с кожена тапицерия в S-модела е издържано в типичния черен цвят. Серийните спортни седалки са много удобни, но въпреки това имат отлична странична опора. Опционално се предлагат и „S-спортни седалки plus“ с интегрирани подглавници. По желание можете да си поръчате тапицерия с комбинация от кожа и алкантара. В сравнение с нормалния S-line-пакет на Q8 тук при SQ8 има специални карбонови декорации. Въртуалният кокпит в S има собствен стил на индикация, който изважда на преден план оборотомера. Иначе свързаността на Q8 като S-модел е същата като в обикновеното Q8. мястото на втория ред в SQ8 е идентично щедро, а седалките са също толкова удобни.

SQ8 разполага серийно с въздушно окачване със спортна настройка. Ва зависимост от необходимостта височината на автомобила може да се регулира в диапазон 90 милиметра. Опционално Audi предлага за S-модела задни завиващи колела.

Audi оборудва своя топмодел сред SUV-овете си с модифицирана версия на 4-литровия V8-TDI агрегат от SQ7. И двата мотора са с 435 к.с. и 900 Нм максимален въртящ момент, като този на SQ8 е допълнен със стартер-генератор. Той захранва 48-волтовата бордова мрежа. мекият хибрид ускорява тежащото 2,4 тона SUV-Coupé за 4,8 секунди до темпо 100 км/ч. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. AUTO BILD предполага, че базовата цена на модела ще е поне 200 000 лв.

Още по темата

Card image cap
Lynk & Co 02: новият китайски SUV е секси!

3
апр.
2018

Китайската компания майка на Volvo Geely представи своя нов кросоувър 02 под бранда Lynk & Co. Моделът използва същата база като Volvo XC40

Card image cap
Малката серия на Jaguar е завършена

23
мар.
2016

Девет автомобила Jaguar XKSS са съсипани по време на пожар през 1957 г. Сега британците възстановяват тези „хищни котки”. Продажбата започва през 2017 г.

Card image cap
Разгадаха манипулативния софтуер на VW?

28
дек.
2015

Член на Chaos Computer Club смята, че е стигнал до манипулативния код на VW, довел до скандала с дизеловите мотори

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: