Представяме ви първия ID-SUV

0303
2020

Volkswagen показа студия на първия си SUV от серията ID. VW ID.4 също използва платформата MEB – възможно е моделът да се появи на пазара през 2021 г.!

Предницата на ID.4 е категорично в стила на семейството на ID, като дизайнът все пак тръгва в собствена посока. Фаровете са оборудвани с дневни светлини, които са отворени в средната си част. Както и при други студии на ID двата фара са свързани със светлинна ивица. Бронята на електрическия SUV има загатнати вентилационни отвори, а под тях се намира сравнително голям, истински въздухозаборник. Отстрани впечатление правят изтеглените нагоре калници. Формата на страничните прозорци прилича на профила на ID.3, като SUV-ът се отказва от допълнителни прозорци. В задницата студията демонстрира светлини в стила на малкия SUV T-Cross. При ID.4 те обаче са по-филигранни и се състоят от голям брой малки LED-елементи.

Вътрешното пространство и моторът може би ще са от ID.3

Засега вътрешното пространство не е разкрито – възможно е, интериорът да е идентичен с този на ID.3. Volkswagen описва предлаганото място в студията като „щедро“. Платформата MEB превръща ID.4 в автомобил със задно задвижване. На по-късен етап от производството обаче от Volkswagen ще предлагат и електрическо двойно задвижване.

Гамата на моторите на ID.4 също ще се ориентира към тази на ID.3. Първоначално ID-SUV-ът ще се предлага със 150 или 204 к.с. Пакетът от батерии в пода на автомобила ще предлага подобни опции на тези в останалите модели от семейството ID: с топ варианта (77 кВтч.) ID.3 изминава 550 километра. Тоест, един SUV ще може да измине до 500 километра с тази батерия. Възможният пазарен старт на модела ще е през 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин