Представяме ви най-малкия SUV на Nissan

2107
2020

Magnite е името на най-малкия SUV на Nissan. Все още обозначаваният като „Concept“ мини-катерач ще се появи на практика без промени в серийния си вид – за съжаление не и в Европа.

Малките и здрави модели са истински плюс в градовете с натоварен автомобилен трафик. Именно за тук пускат нов модел хората от Nissan: с Magnite Concept японците представиха своя най-малък SUV. Серийната версия на модела ще се появи през 2021 г. с модерна техника и различни видове задвижване. Всъщност Magnite е замислен почти изцяло за индийския пазар.

С външна дължина от по-малко от 4 метра Magnite Concept е по-къс от например VW Polo. Въпреки това външността му е доста зряла – най-вече предницата изглежда доста агресивна. Внушителната радиаторна решетка, тесните фарове и L-образните дневни светлини придават характер на малкия японски SUV.

Малък автомобил, подобаващо присъствие

Муцуната на автомобила ни е позната при подобна форма от дъщерната марка на Nissan Datsun, като първоначално Magnite ще се продава под този лейбъл. Загатнатите предпазни кори на дъното на автомобила отпред и отзад, както и пластмасовите дъги на калниците карат автомобила да изглежда по-рустикален. Заедно с различния по цвят покрив и широките задни колони моделът прилича малко на Volvo XC40. Все още Magnite е студия, но според Nissan серийниата версия на модела ще се появи на пазара с минимални промени.

Два 3-цилиндрови бензинови мотора с мощност до 100 к.с.

засега японците не показват вътрешното пространство на Magnite Concept. Серийната версия ще бъде оборудвана с темпомат и 8-инчов дисплей на инфотейнмънт системата – с възможност за свързване на смартфон и 360-градусова камера. Освен това благодарение на интелигентното си оползотворяване интериорът е прилично просторен. за задвижването ще отговарят два 3-цилиндрови бензинови двигателя. Базовият ще бъде атмосферен със 73 к.с., а над него ще бъде позициониран 1-литров турбомотор с 96 к.с. Трансмисията е 5-степенна механична, автоматична или безстепенна CVT. През януари 2021 г. Magnite ще бъде на индийския пазар, а от Nissan все още не дават информация относно цените на модела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин