Представиха Fiat Argo в Бразилия


2
юни
2017

Fiat Punto е на пазара от 2005 г. 12 години са дълъг период за едно единствено автомобилно поколение. Да, през 2009 и 2012 г. „италианецът“ получи два фейслифта, но изцяло новорарзаботеното поколение все още не се е появило. Сега обаче настъпва раздвижване – Fiat представи новия Argo, дълъг четири метра малък автомобил, в Бразилия. Дали южноамериканецът няма да се появи и като новия Punto в Европа?

Argo е базиран на новата платформа MP1, която в Бразилия ще се използва и за седан, пикап и SUV. Освен дължина от 4 метра, малката кола има широчина от 1,75 метра и височина от 1,52 метра. Междуосието на модела е 2,53 м. С това размерите на Argo са почти идентични с тези на актуалното Punto. Единствено вместимостта на багажника е увеличена от 275 на 300 литра.

Освен по отношение на техниката, Punto е поостарял и при външността. Затова голяма част от елементите на дизайна на Argo биха му се отразили добре. Фаровете, задните светлини и решетката на радиатора изглеждат модерни и приличат на по-големия брат, компактния модел Tipo. Интериорът също изглежда доста свеж: вътре откриваме 7-инчовия дисплей, както и дигиталните уреди.

Базовата моторизация на Argo ще бъде 1,0-литров 3-цилиндров двигател със 77 к.с. Гамата включва и 1,3-литров 4-цилиндров със 109 к.с. и 1,8-литров 4-цилиндров агрегат със 139 к.с. бензиновите мотори са комбинирани с 5-степенна механична скоростна кутия. двигателите със 77 и 109 к.с. могат опционално да се поръчват и с 5-степенна автоматична трансмисия, докато топмоторизацията може да бъде избрана и с 6-степенна автоматична предавателна кутия. Засега от Fiat не споменават нищо за цените на Argo.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин