Представиха спортната версия на японския S-клас

1204
2017

На автосалона в Ню Йорк своя дебют ще отбележат Lexus LS 500 и LS 500h F Sport, спортната версия на флагмана от гамата на японската премиум марка. Така към гамата на представения в Детройт и Женева LS с конвенционално и хибридно задвижване азиатците допълват гамата и с „атлетичния“ пакет, с който разполагат и други модел.

Oще от самото начало новият LS е разработван с идеята да предложи по-голямо удоволствие от шофирането благодарение на новата модуларна платформа  GA-L – a преследването на тази цел е още по-силно с версията F Sport. Настройките на машината са промени изцяло – инженерите са „пипнали“ внимателно системата VDIM (Vehicle Dynamics Integrated Management), която постоянно се адаптира към реакциите на водача посредством данни, събрани от окачването, спирачките, кормилното управление и пътните условия. Японците са предвидили гуми с размер 245/45 отпред и 275/40 отзад в комбинация с 20-цолови джанти..

Клиентите ще могат да избират LS F Sport в два варианта: LS 500 с 3,5-литров V6 битурбо двигател (415 к.с.) и LS 500h хибрид с V6 D-4S и електромотор, гарантиращи системна мощност от 354 „коня“. LS 500 ще бъде оборудван с 10-степенна автоматична скоростна кутия, докато хибридът ще използва революционна трансмисия със същия брой предавки, но комбинация от CVT и конвенционален „автомат“.

Визуално F Sport се разпознава по предната „маска“ с по-големи въздухозаборници и променена радиаторна решетка. Декоративните елементи в контрастния черен цвят, както и джантите, са специфични за модификацията. В интериора акцентите са спортни седалки и волан, алуминиеви педали, коженият салон и опционалното червено осветление.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин