Предпазлив фейслифт за Mercedes CLS


7
апр.
2021

Mercedes направи фейслифт на CLS, но промените са доста предпазливи: освен някои корекции на външния вид, има и един дизелов мек хибрид.

След 3 години Mercedes 2021 обнови CLS с класически фейслифт: леки промени по външния вид, нови материали за интериора и един нов дизелов мотор. Разбира се от фейслифта се възползва и спортният модел AMG. Заедно с обикновената версия първите CLS 53 ще бъдат при търговците през юли 2021 г. Цените леко ще се повишат.

Нова решетка и нов волан за CLS

на външен вид впечатление прави новата радиаторна решетка. Хромиранияит елемент и звездата в средата не изглеждат чак толкова тризмерни, както при предшественика. Освен това CLS получава с фейслифта и нови брони. Нивото на оборудване AMG Line получава нов спойлер на капака на багажника и AMG-елементи за праговете.

Във вътрешното пространство ще видите най-вече новия волан, оформен като в новия S-клас. Coupé-то обаче няма да бъде оборудвано с новата инфотейнмънт система с вертикален дисплей. CLS ще продължи да бъде оборудван с напълно дигиталния широкоекранен вариант с два серийни 10,25-инчови дисплея. Срещу доплащане получавате два 12,3-инчови монитора. За оборудването на интериора се предлагат две нови тапицерии от кожа и два нови дървени декора. Новият цвят на каросерията е син металик.

Това ще се промени при CLS 53

Разбира с фейслифта ще се промени и външният вид на CLS 53. Решетката получава типичните за AMG вертикални елементи, има и нова броня. Воланът също е нов, както и тапицерията от кожа. С двата нови пакета CLS 53 е още по-спортен. Номер 1 е AMG Night-пакет II. Той може да се поръча като допълнение на Night пакет I. Освен капаци за страничните огледала и рамки на стъклата, получавате и черни решетка, звезда (отзад) и надпис на модела. Стъклата са тонирани. Вторият нов пакет се нарича AMG Dynamic Plus. Той включва червени спирачни апарати с надпи AMG, волан Performance и допълнителен режим на движение „Race“ с програма за дрифт. За задвижването продължава да отговаря електрифицираният редови 6-цилиндров агрегат с 435 к.с. (плюс 22 к.с., 9-степенна автоматична трансмисия и двойно задвижване).

Лимитиран специален модел на C 53 за пазарния старт

За фейслифта Mercedes предлага CLS 53 като специален модел. Новата лимитирана версия ще бъде произведена само 300 пъти и ще се предлага само в 2 цвята: кашмирено-бял магно и селенит-сив магно. Над праговете ще има сиви рали-ивици и червени акценти – говорим все пак за един специален AMG. Серийното оборудване ще включва черни 20-цолови джанти, пакетите Night I и II и Dynamic Plus Paket. В интериора ще има тапицерии от двуцветна кожа – черно и сребристо, както и декоративни елементи от карбон.

С фейслифта ще има и нов дизелов двигател

Mercedes въвежда нов дизелов мотор с фейслифта 300 d е със задвижване с мек хибрид, при което 4-цилиндров дизелов агрегат с 265 к.с. е комбиниран с 20 електрически конски сили. Общо Mercedes CLS се предлага с шест моторизации – три бензинови и три дизелови с мощност от 194 до 435 к.с.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин