Превърнете своя Citroën Berlingo в 2CV Fourgonnette

0308
2022

След Type H на базата на Jumper италианският производител на каросерии Caselani сега са се заели с „баничарката”…

Не за първи път производителят на каросерии Caselani претворява стар модел на Citroën в новото време. През 2017 фирмата показа Type H на базата на Jumper. Сега се появява и ново творение. С новата на интерпретация на Citroën 2CV Fourgonnette на базата на Berlingo.

Както виждате на снимките, рецептата в общи линии е запазена като тази при Typ H. Тоест, работи се с леко заоблена предница,кръгли фарове и странични стени в гофрирана ламарина. Както навремето.  Това в момента е единствената снимка, която е на разположение, но си личи, проектът е близо до завършване.

Комплектът за Berlingo се подготвя при Caselani от няколко години и дизайнът естествено трябваше да бъде одобрен от хората от Citroën, тъй като френският автомобилен производител притежава официалния лиценз.  

За да бъде в крак с времето, автомобилът успя да получи изцяло електрическо задвижване и така да е базиран на Citroën ë-Berlingo. Същевременно традиционните версии се предлагат в каталога с двигатели с вътрешно горене. Тъй като по онова време 2CV Fourgonnette е предлаган само като лекотоварен модел, подготвената от Caselani вариант също ще се предлага само в този вид.

Само напомняме: от 2017 г. италианският производител на каросерии създава комплекти, с които превръща малките лекотоварни модели в Citroën Type H с нов ретро външен вид, при което фирмата притежава официален лиценз за дейността си. Първоначално италианската фирма използваше като база Jumpy и SpaceTourer.  На разположение на клиентите са няколко варианта: кемпер, камион за храна, камионче…

2CV Fourgonnette вероятно ще направи същото. Производителят на каросерии все още не е посочил, кога творението му ще бъде на разположение, но показаните в Instagram тъйзъри говорят за скорошен пазарен старт.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин