По-як звук за 4-цилиндровия мотор на Volvo


31
юли
2019

Отдавна при Volvo не се предлагат повече от 4 цилиндъра на двигателя. Солиден и плътен звук за XC40 осигурява спортната ауспухова уредба на Heico Sportiv.

Хората от Volvo се разделиха преди известно време с ръмжащите 6-цилиндрови мотори и буботещите дрезгаво V8-агрегати. Под капака на шведските модели в момента не работят повече от 4 цилиндъра. Ако въпреки това не искате да се разделяте с якия звук на двигателя, може да си помогнете със спортна ауспухова уредба. Така предлагат тунинг-специалистите на тема Volvo от Heico Sportiv за компактния SUV XC40.

Ауспуховата уредба от неръждаема стомана, монтирана след катализатора, се предлага за двата 2-литрови бензинови двигателя T4 (190 к.с.) и T5 (247 к.с.). Не се налагат промени по задната броня, спортният ауспух е съвместим със серийните трапецовидни крайни тръби. За около 2800 лв. XC40 звучи значително по-дрезгаво, а ако инвестирате 6000 лв., ще се сдобиете и с ауспухова уредба с изкуствен звук. В този случай посредством бутона Heico-Sportiv звукът може да бъде регулиран.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин