По това се познава фейслифтът на Astrа


11
сеп.
2019

Opel освежи Astra. Макар, че на пръв поглед не изглежда като фейслифт – AUTO BILD ще ви покаже новите детайли

В техническо отношение фейслифтът на Opel Astra носи някои новости. Вече се предлагат само 3-цилиндрови мотори с мощност от 105 до 145 к.с., които отговарят на норма Euro 6d. Новата инфотейнмънт система пък ще направи компактния модел свеж за следващите няколко години. На външен вид модернизацията почти не личи – AUTO BILD ще насочи към новостите, по които фейслифта на Astra се разпознава.

Започваме с муцуната: с новата си радиаторна решетка фейслифтът на Astra прилича на Insignia. Дизайнерите са преработили и предната броня – нови са отворите и рамките на фаровете за мъгла. Зад новата предница независимо от моторизацията има активна аеродинамика зад вентилационните отвори, които подобряват обтекаемостта.

Преработено е покритието на дъното на автомобила, което също помага за намаляването на cW-стойността. Нови са и триъгълниците до спойлера на покрива. Подобрения при детайлите, но със забележителен резултат: коефициентът на аеродинамично съпротивление е намален от 0,29 на 0,26. При Astra Sportstourer тези мерки редуциран коефициента на аеродинамично съпротивление от 0,285 преди фейслифта до 0,255.

Ако погледнете в кокпита, ще видите в Astra дигиталните уреди на Insignia. В централната конзола има нова поставка за индуктивно зареждане на смартфони. Последната промяна е на задницата – липсва обозначението на моторизацията!

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин