По невнимание: мъж поръча 27 автомобила Tesla за 4,8 милиона лева!


24
юни
2020

Коварната онлайн-покупка: заради съобщение за грешка на сайта на Tesla, един германец си поръчал 27 автомобила Model 3 за 4,8 милиона лева!

Германски клиент на Tesla по невнимание си поръчал 27 електромобила Tesla Model 3 на стойност 4,8 милиона лева! Причината – съобщение за грешка на интернет сайта на компанията. Това съобщил синът на купувача. Всъщност мъжът искал да си купи един-единствен автомобил. Заради премията за покупка на електромобил той избрал изцяло електрическия Tesla Model 3 с опция за автопилот. Цената: 104 000 лв.

Когато мъжът искал да приключи поръчката, пристигнало съобщение за грешка. След кратко проучване, купувачът установил, че се касае за бъг в системата за поръчки. Вместо обаче да изчака с поръчката на своя Model 3, той продължил да опитва. Докато накрая – след 2 часа – се получило.

27 броя Model 3 за 4,8 милиона лева!

След това обаче дошъл и шокът: въпреки съобщенията за грешка, при Tesla всеки път пристигало обвързана с плащане поръчка. Накрая се оказало, че мъжът е поръчал 27 броя Tesla Model 3 с опция за автопилот на гигантската стойност от 4,8 милиона лева. Принципно поръчката може да бъде сторнирана, но за да се уверят, че клиентите, поръчващи автомобил онлайн, действително имат интерес от покупката, Tesla задържа 200 лв. от всяка отказана поръчка. При 27 автомобила прави 5 400 лв. Междувременно мъжът се свързал с хората от Tesla. Поръчките били сторнирани, а парите възстановени. Човекът е имал късмет!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин