По-малко задръствания в града с Mirrow

2002
2016

Смятате Smart Fortwo за прекалено малък и несигурен? Тогава Mirrow Provocator може да ви хареса. Зад странното име се крие проект на малък руски автомобил, с който ще се справяте по-добре в задръстванията в града и недостига на места за паркиране.

С компактните си размери Provocator е отлично решение за градската джунгла. С дължината си от 2,97 метра автомобилът е дълъг точно колкото Smart Fortwo. Широчината от 1,98 и височината от 2,05 метра правят „руснака” да изглежда като зарче. %0 процента от каросерията е направена от рециклирана пластмаса и затова е много евтина. Необичайна е задната врата с размери височина 1,70 метра и широчина от 60 см всъщност е главния вход на Provocator. Заради малките си размери страничните врати могат да се ползват само като аварийни изходи. Четирите седалки във вътрешното пространство са разположени обичайно, като между левите и десните има проход. Въпреки малките размери вътре се седи почти като в Mercedes E-клас. Кокпитът е семпъл, но футуристичен. Опционално се предлагат инфотейнмънт система, комфортни екстри, въздушни възглавници, ABS и ESP.

По отношение на задвижването Mirrow предлага няколко варианта. Има 3-цилиндров турбобензинов мотор, както и дизелов агрегат със същите характеристики. Тези двигатели помагат на разполагащия с предно задвижване Provocator да вземе спринта до 100 км/ч за девет секунди. Максималната скорост е електронно ограничена – 140 км/ч. Планира се и електрическа версия на модела с пробег от 400 км. Резервоарът или батериите ще бъдат разположени под седалките.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин