По магистралите на Северна Корея: пътуване в безкрайността… или в нищото?

Тук автомобилите са рядкост – и нямаш право да караш сам без специално разрешително


2
авг.
2017

Огромните пътища, които свързват големите градове на Северна Корея, са почти напълно опразнени от автомобили. И не – те не са идеалното място за каране на Ferrari или Aston Martin, защото са в лошо състояние и с много дупки. В Северна Корея при организирано пътуване по аутобаните е планирана всяка кратка почивка – дори за тоалетна, защото да спираш по магистралите се оказва много опасно. Иначе широчината им позволява на тях да кацне самолет, а с оглед защита от атака (напр. от САЩ) на места има бетонни блокчета, оставени с целта да бъдат бутнати и така да блокират пътя на врага. 10 ленти и един-единствен автомобил – да, това е напълно често срещано явление в странатa, управлявана от Ким Чен Ун.

Oбщата дължина на магистралите в Северна Корея е малко под 400 км, а автомобилният транспорт е подложен на много сериозни рестрикции – шофьорът няма правото да пътува сам, в колата му задължително трябва да има пътници. В противен случай трябва да има специално разрешително. Водачите на МПС трябва да получават сертификат за специален тренинг – и да го обновяват всяка година, както и да имат сертификат, доказващ, че зареденото в автомобила гориво е от оторизирана бензиностанция. Автомобилите са с ляв волан, но има и голям брой с десен. Велосипедът се е превърнал в основно средство за персонална мобилност. Каним ви да разгледате галерията на Bored Panda!

Още по темата

Card image cap
Шефът на Opel: „Сътрудничеството ни с PSA е страхотно“

8
мар.
2017

В интервю за AUTO BILD шефът на Opel Карл-Томас Нойман говори за новата марка в концерна PSA. И обяви трето съвместно моделно семейство през 2018 година!

Card image cap
Доставчик на автомобилната индустрия открива 2500 работни места в Плевен

15
окт.
2017

В съоръжението ще бъдат инвестирани между мeждy 30 и 48 милиoнa eвpo

Card image cap

В последния брой:

Архив >