Въодушевление » По магистралите на ада

По магистралите на ада

2405
2017

Не е важно какви автомобили караш през живота си, а по какви улици и пътища ги караш. Гигантските магистрали на Лос Анджелис например са точно от тези пътища. Да се движиш по тях е почти като в ада. Но поне веднъж трябва да го направите…

405 НАПРАВО ЩЕ ТЕ СЪСИПЕ, а 101 може и да те довърши. Номер 10 е най-смрадливата магистрала, мръсна и сива, по нея на ден минават половин милион автомобила. Номер 5 има десет пътни ленти и е адски изнервяща; настроението ти се влошава още щом се качиш на нея, под горещото слънце на Южна Калифорния се чувстваш като под олово, а след като слезеш от магистралата, не си облекчен, тъй като отново попадаш на една от тези четирилентови улици, които са задръстени като кофите за боклук след Коледа. Fuck!

Rent-A-Wreck, директно до магистрала 10

Двигателят с пробег 127 466 мили…

…е най-доброто нещо в тази стара Honda Civic

Freeways! Highways! Expressways! Скелетът на Лос Анджелис. Всяка година има по около 1000 загинали вследствие на пътно-транспортни произшествия и приблизително по 100 000 ранени. Съществуват общо 29 щатски магистрали, осем вътрешнощатски магистрали и една национална магистрала. Техните имена са „Пиърблосъм“, „Рим оф дъ уърлд“, „Антилоп Вали“ или „Стинкинг Линкълн“ (само прякор). Тези имена обаче не се използват от никого. Всеки от пътищата си има номер и затова днес ще се движиш по 10, по 404 или по „проклетата 101“. В целия регион около Лос Анджелис има общо 30 милиона автомобила, тоест приблизително по два на човек. Наемаш автомобил за обиколка в града. Би могъл да вземеш някой „американец“, Muscle Car или пикап. Или пък някой германски, тоест по-бърз. А защо не VW Diesel, за се движиш с него по Interstate 710 и да им отмъстиш?

Highway 405: така изглежда, когато не е час пик и трафикът се движи

38 Highways или Freeways има в района на Лос Анджелис. Градът на Тихия океан се счита за метрополиса с най-лош трафик в целия свят.

Вместо това отиваш при Дейв Шварц. Дейв ти казва: „Вземи този, той само изглежда така.“ Ти питаш: „Дейв, откъде знаеш, че съм почитател на Honda?“ Фирмата на Дейв се нарича Rent-A-Wreck, а абсурдното в цялата работа е, че колкото по-скъпи са автомобилите му, толкова по-грохнали изглеждат. Избираш един Civic от 1998 г. и си мислиш: „Собственикът на тази кола трябва да я е мразил много, тъй като по нея личат открити „рани“ и „белези“, а отвътре мирише на автоморга.“ „Сърцето“ на автомобила обаче бие равномерно. Автомобил като ветеран от войната, попаднал в двора на Дейв, самотен, но във форма да изкара още един ден в битката с градската джунгла.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин