По-красивият Smart


5
мар.
2020

Градската електрическа „бълха“ Smart EQ е с преработен външен вид

SMART СЕ ПРЕВРЪЩА В ИЗЦЯЛО ЕЛЕКТРИЧЕСКА МАРКА и освежи моделите си в крак с актуалната мода. В техническо отношение няма промяна – това не си струва поне до 2022 г., когато ще се появят новите китайски модели, дело на сътрудничеството с Geely. Това означава същата мощност (60 кВт.) и пробег от около 150 километра. Така Forfour си остава градски автомобил. Все пак цените също остават непроменени. Цената на Fortwo (в Германия) стартира от 44 000 лв., а след приспадане на субсидията за електромобили цената остава 30 500 лв. Малко пари за електромобил, но струва ли си?  Конкуренцията демонстрира повече умения. Затова с фейслифта Smart иска да бъде по-шикозен и по-модерен. Външният вид е облагороден чрез опционални изцяло LED-фарове и променен дизайн на радиаторната решетка. При свързаността Smart залага – както вече някои конкуренти – на интегрирането на смартфони посредством приложение. Краткият тест на обновения модел Smart-EQ премина без изненади. Бърза „градска бълха“, но тази преходна версия определено няма да бъде решаваща за бъдещето на марката.

ИЗВОД

Хауке Шрийбер

Разбираемо е, че хората от Daimler не искат да инвестират много в  „стария“ Smart. Актуалните модели са шик и смислени като втори автомобил за града.

Това ни харесва и това – не

На външен вид Smart остава на висота, най-вече във версията кабриолет. Нормалният ключ и аналоговите уреди обаче не са толкова модерни.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин