По-изявен стил за новото Renault KOLEOS

0706
2019

Две години след като навлезе на европейския пазар новото Renault KOLEOS е по-добро във всяко отношение – с по-изявен екстериорен дизайн и усъвършенстван интериорен комфорт. Моделът е оборудван с по-мощни и икономични нови двигатели и повече технологии. Предната част на новото Renault KOLEOS включва по-изразена предна решетка. Нови хромирани елементи преминават по цялата дължина на бронята и стигат до хромираните кантове на фаровете за мъгла. Задната част на новото Renault KOLEOS е преработена, със защитна кора, обхващаща и част от бронята и напречни хромирани елементи, които подхождат на предната част.

Предните седалки на новото Renault KOLEOS вече могат да се удължават с регулираща възглавница, а широките подглавници Relax увеличават максимално опората. В допълнение освен функциите за подгряване и вентилация, седалката на водача вече включва и опция за масаж. 

Новото Renault KOLEOS е оборудвано с ново поколение двигатели Blue dCi, снабдени с най-новите технологии за контрол на замърсяването, включително система за селективна каталитична редукция (SCR), считана за най-ефективната система за последваща обработка на азотни оксиди (NOx). Тази технология намалява емисиите на фини частици, без да се отразява на динамиката.

Произвеждани в завода в Клеон, Франция, двигателите предлагат две нива на мощност:

Blue dCi 150 XTronic: гъвкав, плавен и тих, този двигател със 150 к.с. изпъква със своята функционалност и икономичност във всякакви ситуации. Предлаган във вариант със задвижване на две колела (задвижване на предните колела), той отделя 143 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC).

Blue dCi 190 XTronic All Mode 4x4-i: предлагайки с 15 к.с. повече от предходното поколение, новото Renault KOLEOS продължава да се позиционира успешно на пазара. Този двигател предлага изключителна динамика и комфорт при шофиране. Комбиниран с трансмисия със задвижване на всички колела, той отделя 150 г CO2 на километър (стойности съгласно тестовете WLTP, съпоставени с NEDC).

Стандартна автоматична трансмисия XTronic

Двигателите Blue dCi на новото Renault KOLEOS са съчетани със свръхмодерната автоматична трансмисия X-Tronic. Адаптирана за употреба в Европа, тя предлага по-голяма гъвкавост в града, за да намали разхода на гориво и да подобри комфорта при шофиране в сравнение с традиционните автоматични трансмисии. Трансмисията X-Tronic предлага по-плавно усещане при шофиране, гарантирайки безпроблемно ускорение без рязка смяна на предавката и намалявайки шума от форсирането на двигателя.

Версията INITIALE PARIS на новото Renault KOLEOS е обновена, за да предлага най-доброто от експертния опит на Renault и да предоставя на пътниците стимулиращо сетивата преживяване. Целта е да се съчетае безупречна изработка с най-добрите материали, за да се създаде изискана среда.

Новото Renault KOLEOS предлага нова тапицерия от кожа напа в цвят Black Titanium или Light Sand-Grey. Украсена с двоен шев, подчертаващ дизайна на седалките, тапицерията на INITIALE PARIS напомня за света на висшата мода.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин