По-добро оборудване и променена външност за AMG A-клас

0810
2022

В рамките на фейслифта на Mercedes A-клас бяха обновени ит AMG-версиите на модела. Докато A 35 претърпя основно обновление, за разполагащия с 421 к.с. вариант A 45 S се предлага ограничена във времето версия AMG Street Style Edition. Плюс: обикновеното A 45 ще бъде зачеркнато от гамата заради слабо търсене!

A 35 е значително по-агресивен

A 35 ще продължи да се предлага във вариант хечбек с пет врати и седан, докато за A 45 S е предвиден само варианта с пет врати. Това са новостите: новата светлинна графика с LED-фарове без вертикални елементи A 35 и A 45 S идва от обикновената A-класа. A 35 получава от AMG решетка Panamericana и така ще изглежда значително по-агресивно.

Новата емблема на AMG също краси предницата на Mercedes над решетката. За A 35 ще се предлагат и нови дизайни на джантите.

AMG Performance воланът сега е сериен

Вътрешното пространство на двете AMG-версии ще бъде облагородено посредством новия волан AMG Performance с познатите бутони-дисплеи. Воланът сега е сериен, а бутоните ще ви помогнат да избирате бързо режимите на движение. Преди това ставаше от централната конзола.

В бъдеще управлението на преработената система MBUX, включваща специфични за AMG изображения ще става само от тъчскрийна и чрез гласови команди. Познатият ни фейслифта на A-клас сензор за пръстови отпечатъци, чрез който се запаметяват и извикват профили на шофьорите ще бъде на разположение на малко по-късен етап.

Познатите ни седалки AMG Performance са от първото поколение и не са променяни. Новото е , че спортните седалки могат да се поръчат и в цвета „Sage Grey“.

A 35 мутира в мек хибрид

Аналогично на бензиновите двигатели на A-клас и новият A 35 ще се предлага с 48-волтова бордова мрежа и ремъчен стартер-генератор.  (макар и на хартия мощността да остава същата – 306 к.с. и 400 Нм максимален въртящ момент – мекият хибрид подпомага стартирането с 10 кВт. Благодарение на двойното задвижване 4Matic и новата 8-степенна автоматична трансмисия AMG Speedshift DCT 8G (преди 7G) A 35 ускорява за 4,7 секунди до темпо 100 км/ч (седана на 4,8 секунди).

При Mercedes AMG A 45 S няма промени в техническо отношение. Нареченият M 139 4-цилиндров турбоагрегат продължава да е с 421 к.с. и 500 Нм. Това е достатъчно за вземане на спринта от 0-100 км/ч за 3,9 секунди и максимална скорост от 270 км/ч.

A 45 S като специален модел AMG Street Style Edition

За да не изтегли при фейслифта A 45 S късата клечка, Mercedes ще предлага в продължение на година A 45 S AMG Street Style Edition. Той се разпознава по лака „Mountaingrey Magno“ и впечатляващите AMG-надписи по вратите и оранжеви акценти. Винаги сериен е аеродинамичния пакет с фиксиран спойлер и пакетите Night I и II с акценти в тъмен хром.

Във вътрешното пространство на AMG Street Style Edition доминират оранжеви акценти, които напомнят на разполагащия със 730 к.с. GT Black Series. На подглавниците на седалките AMG Performance е избродиран надписа A 45 S и всички шевове светят в оранжево. В техническо отношение при модела няма промени.

A 35 и A 45 S ще се при търговците от началото на 2023 г.

Стартът за поръчки на новите AMG-модели е в края на октомври 2022. Mercedes AMG A 35 и A 45 S ще са на пазара в началото на 2023 г. и както обикновено Mercedes н споменава нищо за цените. Очаква се цените да се повишат с около 2000 до 4000 лв. спрямо сегашните.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин