Тунинг » По-голям пробег за Mercedes EQS с тунинг на Brabus?

По-голям пробег за Mercedes EQS с тунинг на Brabus?

1508
2022

Тунинг-специалистите от Brabus са разработили тунинг-комплект за изцяло електрическия Mercedes EQS, който подобрява пробега на модела. Информацията!

От основаването си през 1977 г. Brabus стават световноизвестни с облагородяването си на модели на Mercedes. Сега специалистите от Ботроп са приготвили тунинг-комплект за напълно електрическия Mercedes EQS, който ще подобри пробега на електромобила. Дали това е бъдещето на тунинга?

Да подобриш въздушното съпротивление на EQS не е лека задача. Все пак електрическият седан има коефициент от 0,2 и е сред най-аеродинамичните автомобили на света.

Карбонови части, нов преден спойлер и 22-цолови алуминиеви джанти ще се погрижат не само за типичния за Brabus „уау“-ефект,м а ще подобрят допълнително и аеродинамиката.

Brabus обещават по-голям пробег с 56 км

Заден дифузьор, странични прагове и преден спойлер са нещата, които според Brabus намаляват аеродинамичното съпротивление на EQS с до 40 процента, а допълнителното смъкване на окачването  (до 15 милиметра отпред и 25 милиметра отзад) ще намали въздушното съпротивление със 7,2 процента. Мощността на електрическата лимузина остава без промяна.

Още за базовата версия от Mercedes обещават за EQS 450+ (245 кВт. /333 к.с.) пробег от до 783 километра по WLTP; така след тунинга на Brabus пробегът трябва да се увеличи с 56 километра.

Цената на аеродинамичния тунинг-пакет не е малка

Който се интересува от тунинга на Brabus за EQS трябва да разполага с необходимите средства. За пакета за външността и смъкването на окачването трябва да приготвите поне 21.300 евро, а джантите „Monoblock Z“ струват 6426 евро. Базовата цена на EQS 450+ в момента е 214.500 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ