По-голяма мощност за специалния модел на Audi RS4

2805
2024

От юни 2024 г. ще се предлага този юбилеен модел – побързайте, тъй като ще бъдат пуснати само 250 екземпляра!

Audi RS4 B5 Avant има легендарен статус сред феновете. През тази година комбито става на 25 години. Затова от Инголщадт представиха специален модел на актуалното RS4 Avant! „Edition 25 Years“. В цяла Европа от варианта ще бъдат пуснати само 250 екземпляра.
20 к.с. повече за специалния модел
Най-вълнуващото при 25 Years Edition е увеличената мощност. При обикновеното RS4 от серия B9 V6-битуро двигателят разполага с 450 к.с. – повече от достатъчна мощност. При лимитираната специална версия конските сили са с 20 повече – 470. Спринтът от 0 до 100 км/ч се взима за 3,7 секунди, а максималната скорост е 300 км/ч!
Разбира се плюсът по отношение на мощността изисква и други подобрения за по-добър пърформънс. Например под формата на окачване с регулиращи се пружини, което приближава специалния модел с още 10 милиметра до асфалта в сравнение със серийния вариант. Допълнително окачването на комбито може да се смъкне с още 10 мм – при желание. Монтиран е също така и спортен диференциал Quattro.
От Audi са подсилили и предната ос, като са монтирали по-здрави напречни носачи, а за по-добро сцепление на RS4 се предлагат гуми Pirelli P Zero Corsa с 20-цолови джанти.
Тъй като това Audi освен атрактивен спътник във всекидневието, ще бъде и машина за удоволствие на пистата, на клиентите се предлага и комплект от полусликове и 20-цолови джанти в матовочерен цвят с надпис „Edition 25 Years“. Друга кулминация са ръкавици за шофиране с жълти акценти – в унисон с лака на автомобила Имола-жълто.
Избор между три цвята
Освен това можете да избирате между цветовете Нардо-сиво и черно. Все пак надписът „RS4 Edition 25 Years“ и карбоновите капаци на страничните огледала ще посочват, че не става дума за обикновен RS модел, а за специален.
Цена и пазарен старт
RS4 Edition 25 Years ще може да се поръчва от юни 2024 г. Предвидени са само 250 екземпляра, които вероятно ще се разпродадат бързо, въпреки цената от 285 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин