По-бързо зареждане за Skoda Enyaq чрез ъпдейт на софтуера

1608
2022

Skoda Enyaq е един от най-интелигентните електромобили на пазара към момента. Със страхотен дизайн, прилично място и приятни динамични характеристики.

Сега чешкият електромобил ще получи ъпдейта ME3: по този начин ще има подобрение на мениджмънта на батерията и инфотейнмънт системата. Новите модели на Enyaq ще използват операционната система „ME3“. Освен подобрения в инфотейнмънта и Head-up-дисплея с Augmented-Reality, ще има подобрения и при пробега и времето за зареждане на електромобила от Чехия. Enyaq iV 60 с батерия с капацитет от 62 кВтч. щ зарежда в бъдеще със 120 кВт., а iV 80 със или без двойно задвижване и RS – с до 135 кВт.

Подобрения термо-менъджмънт и мениджмънтът на батерията ще увеличи пробега – поне на хартия. При Skoda Enyaq Coupé iV 60 той ще се увеличи на 416 километра по WLTP. Enyaq Coupé iV 80 ще може да измине до 544 километра. Enyaq Coupé iV 80x с два електромотора ще има пробег до 520 километра. В бъдеще посредством навигационната система ще можете да планирате по-добре спиранията за зареждане.

Моделите с двойно задвижване ще бъдат допълнени чрез упдейта ME3 с режима на движение „Traction“ и по този начин ще подобри пътното поведение върху хлъзгава настилка, както и извън асфалтирани пътища.

Ъпдейтът може да бъде поръчан за всички модели на Enyaq, като ъпгрейдването на софтуерната версия продължава 5 часа. За тази цел обаче все още е необходимо посещение в сервиза. В бъдеще ъпдейтите все пак ще бъдат инсталирани „over the air“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин