Почти ново Capri се продава в Швейцария


26
апр.
2019

Този Ford Capri е изминал през последните 39 години по-малко от 27 000 километра.Почти новият употребяван автомобил се продава в Швейцария!

Този Ford Capri направо блести. Междувременно превърналото се в олдтаймер Coupe на Ford от 1980 г. е изминал в своя автомобилен живот точно 26 500 километра – тоест по около 700 километра годишно. На външен вид този Capri III изглежда много добре.

Под дългия преден капак на Capri от фейслифта на втората серия работи 2,3-литров бензинов V6 агрегат, който е с мощност 114 к.с. (скромна съгласно днешните разбирания) и задно задвижване.  Те обаче са достатъчни за теглото на автомобила от 1125 килограма. Черните части на каросерията и RS-джантите придават на конкурента на Manta спортна нотка. В задницата има черен спойлер и типичната ауспухова уредба с тръби вляво и вдясно. Във вътрешното пространство на Capri виждаме превъзходен пример за интериора от онова време:кафяв плат на тапицерията и кафява пластмаса. За контраст служат карираните тапицерии на спортните седалки в червено-бяло-жълто. Аналоговият часовник и повдигащият се стъклен покрива придават завършек на усещането за 80-те години на миналия век.

Още по темата

Card image cap
AMC Pacer: „мъникът“ с V8

21
окт.
2016

Pacer е доказателство, че и янките могат да правят малки автомобили – но не и с малки двигатели...

Card image cap
ЗАБРАВЕНИ ГЕРОИ: Alfa Romeo 145

12
юли
2017

Компактният модел 145 водеше борба за своята Alfa-идентичност. Старите боксерния двигатели на Alfasud обаче попречиха на успеха

Card image cap
Opel Kadett LS (1968): да се срещнеш с първия си автомобил след 40 години!

9
авг.
2017

Веднага щом се качиш, всички навици и рефлекси се завръщат. Сякаш не са минали 40 години и безброй тестови автомобили

Card image cap

В последния брой:

Архив >