Почит към традицията: модел 911 Targa 4S Heritage Design

0206
2020

Свръхмодерен 911 с елементи на дизайна от 50-те и началото на 60-те години: Porsche представя 911 Targa 4S Heritage Design като първия от четири колекционерски модела от стратегията Heritage Design. Исторически елементи на екстериорния и интериорния дизайн са интерпретирани наново и съчетани с най-новите технологии в ексклузивен специален модел от Porsche Exclusive Manufaktur. Той вече е достъпен за поръчки и ще бъде в дилърствата от есента на 2020 г. Моделът е ограничен до 992 броя в съответствие с вътрешното съкращение на моделната серия. Заедно с представянето на специалния модел, избрани елементи на интериора ще бъдат налични като част от пакета Heritage Design за всички настоящи модели 911. Porsche Design създаде висококачествен хронограф, също ограничено издание, ексклузивно за всеки, закупил колекционерския модел.

„Ние извикваме спомени за 50-те, 60-те, 70-те и 80-те години у клиентите и феновете на моделите Heritage Design. Никоя марка не може да пренесе тези елементи в наши дни толкова добре, колкото Porsche. По този начин изпълняваме желанията на клиентите си. С ексклузивните специални издания също така установяваме нова продуктова линия, която представлява измерението „начин на живот“ в нашата продуктова стратегия“, казва Оливър Блуме, председател на Изпълнителния борд на Porsche AG.

Ексклузивна боя в цвят Cherry Metallic и четири други налични екстериорни цвята заедно със златни лога създават автентичен вид в стила на 50-те. Екстериорът на модел 911 Targa 4S Heritage Design включва висококачествена бяла декорация с исторически дизайн. Копиевидните графични елементи от моторните спортове на предните калници са особено впечатляващи. Тези „копия“ напомнят за ранните дни на Porsche в моторните спортове. Друг акцент е емблемата Porsche Heritage на решетката на задният капак на двигателя, с дизайн, напомнящ за емблемата на Porsche 356, която в миналото се е давала при достигане на километраж от 100 000 км. Печатът за качество от миналото – с модерен акцент – ще краси задната част на четирите модела Porsche Heritage Design. Още една връзка между миналото и настоящето създава историческата релефна емблема на Porsche от 1963 г. на предния капак, волана, тасовете на джантите и ключа на автомобила и щампована на подглавниците и калъфа на ключа, заедно със стандартните 20/21-инчови джанти Carrera Exclusive Design и черните спирачни апарати с класически външен вид.  

Интериорът също отдава почит на миналото: ексклузивният двуцветен кожен салон съчетава кожа в цвят Bordeaux Red с Club Leather „OLEA“ в цвят Atacama Beige или черна кожа с Club Leather „OLEA“ в цвят Atacama Beige. Употребата на рипсено кадифе за седалките и облицовката на вратите ознаменува завръщането на материал, използван още при Porsche 356, който съживява духа на времето и модата от 50-те години. Оборотомерът и хронометърът с класически външен вид със зелена подсветка подчертават емоционалната природа на концептуалния модел по същия начин както перфорираната облицовка на тавана от микрофибърен плат и широкоизползваната кожена облицовка от Exclusive Manufaktur. Метална емблема на панела на арматурното табло изобразява поредния номер на автомобила от лимитираната серия.

Първият модел Heritage Design е базиран на новия 911 Targa от поколението 992, представен само преди няколко дни, и е оборудван с най-новите технологии за шасито, системите в помощ на водача и информационно-развлекателната система. Задвижва се от двигател с 331 kW (450 к.с.) с двоен турбокомпресор. В съчетание с 8-степенната трансмисия с двоен съединител, високотехнологичният боксерен двигател може да достигне максимална скорост от над 304 км/ч и ускорява 911 Targa (с Launch Control) от 0 до 100 км/ч за по-малко от 3,6 секунди.

Стратегията Heritage Design на Porsche: нова интерпретация на класически елементи на дизайна

Моделите Heritage Design подчертават измерението „начин на живот“, което представлява особено емоционални концепции в продуктовата стратегия на Porsche. Тук отделът по дизайн Style Porsche и Porsche Exclusive Manufaktur интерпретират наново емблематични модели 911 и интериори от 50-те до 80-те години, съживявайки типични характеристики. Пакетът Heritage Design за 911 Speedster от 2019 г. целенасочено предлага първоначален поглед към тази стратегия. Сега Porsche ще произведе общо четири специални модела в лимитирани серии през определени интервали.

Хронограф към модела 911 Targa 4S Heritage Design: часовник, подхождащ на автомобила

Porsche Design са създали висококачествен часовник ексклузивно за собственици на лимитирания модел: хронографът към 911 Targa 4S Heritage Design. Този механичен часовник има елегантен и изчистен дизайн и точно както автомобила е ограничен до 992 броя. За много от детайлите дизайнерите са почерпили вдъхновение от легендарния Porsche 356 и емблематичния Porsche 911 Targa: например дизайнът на лицевата част с бяла стрелка за секундите и фосфорно зелени пръстени е базиран на скоростомера и оборотомера на автомобилите. Индексите за часовете са изобразени с шрифта, характерен за Porsche. Каишката е изработена от истинска кожа от интериора на Porsche. Щампата „911“ е допълнителен реверанс към емблематичния спортен автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин