Почит към една икона: Toyota Supra A70 Restomod

2309
2022

Сгъваеми фарове и характерни ръбове – така изглеждаше първоначално Toyota Supra A70. Hakosan Designs са създали модерен рестомод.

Toyota Supra е абсолютна икона на автомобилната сцена. И въпреки, че по улиците вече се движат автомобилите от петото поколение на модела, повечето хора се сещат само за четвъртия му вариант (1993 до 2002). Най-често подценяван е предишният вариант на известния най-вече от филма „Бързи и яростни” модел: Supra A70 – произвеждан между 1986 и 1992. Сега специалистите от Hakosan Designs ни показаха ново виждане за модела.

Испанската фирма публикува неотдавна в Instagram снимки на ретсомода. A70 се вижда най-вече отпред: сгъваемите фарове (тук са само загатнати), ниско разположената радиаторна решетка и фаровете за мъгла са разположени като в образеца.

Освен в предницата, приликите са налице и другаде. Класическият фастбек-стил и задното крило също напомнят за A70. Каросерията е значително по-широка заради издадените си калници. Масивните колела също правят впечатление.

Рестомод с класически JDM-двигател

Hakosan Designs остават верни на JDM-линията и предлагат рестомода с 2JZ-, 1JZ- или с модифициран 3S-GT-4-цилиндров двигател. Последният разполага с до 500 к.с.!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин