Потопиха във вир Audi RS Q8 на 3 седмици!


29
ян.
2020

На това му се казва краткотрайно удоволствие: развиващото 600 к.с. Audi RS Q8, рекордьор сред SUV-овете на Нюрбургринг, се доставя на първите си клиенти едва от няколко седмици. А сега един от първите екземпляри вероятно е превърнат в тотална щета!

В холандския град Рееувийк Audi RS Q8 излита от пътя и „каца“ във вир. Не звучи толкова зле, но на снимките се вижда, че SUV-ът е потопен във вода до капака. Към момента все още няма информация за това как се е стигнало до ПТП-то, но при всички положения става въпрос за тесен и малко използван път, който върви успоредно на поток. Шофьорът е загубил контрол над RS Q8, което развива максимална скорост 305 км/ч, и го е изпратил директно при рибите.

При това Audi-то е регистрирано едва на 4-и януари – само преди три седмици. Да не говорим, че в Холандия автомобилът се продава за около 400 000 лева. А по данни на RDW (тамошния КАТ) „приводненото“ RS Q8 e струвало дори близо 500 000 лева заради допълнителното си оборудване като 23-цолови джанти например. За сравнение, в България цените на същия модел започват от 254 991 лева.

Добрата новина е, че при инцидента шофьорът остава напълно невредим и успява да напусне сам автомобила – вероятно през отворения шибедах. Проблемът е с колата – макар че тя не изглежда зле отвън, „водната атака“ вероятно я е превърнала в тотална щета!

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >