Поредният електромобил в гаража ни


24
юни
2019

Нови модели за продължителните ни тестове

АЛТЕРНАТИВНИТЕ ЗАДВИЖВАНИЯ СА В НАСТЪПЛЕНИЕ. Такива модели участват дори и в продължителните ни тестове. Например от 2014 г. в гаража ни имаше BMW i3. Също така и Hyundai Ioniq, Renault Twizy, Mitsubishi i-MIEV, Renault Zoe и Nissan Leaf. Електромобилите стават все по-добри – доказателството е актуалното ни попълнение Kia Niro. Тествахме в продължение на три месеца хибрида (105 к.с. от бензинов двигател и 44 к.с. от електромотор). Резултатът беше убедителен: 6,3 л разход на тестовата ни отсечка, добра изработка, прилично място, интуитивно управление на кокпита и безпроблемно функциониране.  Сега е ред на e-Niro. Тестваме го от пет седмици. С голямата батерия (64 кВтч.) и електромотор с 204 к.с. Така реално могат да бъдат изминати 400 километра. Не трябва да се пренебрегва и бързото ускорение (0–100 км/ч за 7,1 сек). И е превъзходно тих. Ако имате наблизо станция за бързо зареждане, то ще възприемате e-Niro като съвсем нормален автомобил. Страхотно! Препоръчваме горещо тази Kia. Прогресът на e-Niro обаче си има своята цена. В Германия тестовата кола започва от 89 000 лв.! Базата е от 70 000 лв. В този случай e-Niro е с малката батерия (39,2 кВтч.). Тогава пробегът е със 150 километра. Нашият съвет: изберете голямата батерия с по-ниското ниво на оборудване. Така ще спестите пари.

+ приличен пробег, добро предлагано място, прегледен.

– освен високата цена, нямаме други забележки. 

KIA E-NIRO

СТАРТ 2-ри май 2019

ЦЕНА С ЕКСТРИТЕ 93 000 лв.

ТЕСТОВ РАЗХОД 16,2 кВтч./100 км

АКТУАЛЕН ПРОБЕГ 6243 километра

Dauertest Kia E-Niro

Още по темата

Card image cap
Second Hand: Оpel Zafira B – любимецът на татко

23
юни
2017

Седемместният модел на Opel е идеален за семейното всекидневие.

Card image cap
VW Polo на старо: защо всички тичат подире му

15
ян.
2018

Предсказуем като чиновник, точен като часовник... има много причини да изберете евтиния употребяван VW Polo.

Card image cap
10-те най-важни въпроса за AdBlue

29
ян.
2016

В разгара на дизеловия скандал около VW се заговори все по-често за технологията AdBlue за пречистване на отработените газове с карбамид. Повече за нея четете тук

Card image cap
Alfa Romeo 147 на старо: елегантен и надежден италианец

30
ян.
2018

Със стабилна като Audi A3 цена, голяма жажда за бензин и понякога значителен разход на масло Alfa 147 е трудно да бъде наречена изгодна покупка на старо. За сметка на това удоволствие от шофирането е гарантирано.

Card image cap

В последния брой:

Архив >