Полу Lada Niva, полу Mercedes G-клас

1705
2020

Дизайнерът Александър Исаев е кръстосал Lada Niva с Mercedes G-клас. Резултатът е впечатляващата G-Niva!

Каква странна смесица! Не знаем, дали Александър Исаев има представа как се създава автомобил.  Сигурно е обаче, че може да борави с Photoshop . При това дизайнерът демонстрира фантазия: смесица между струваща 12 000 Lada Niva и 20 пъти по-скъп Mercedes  G-клас.

Ако G-Niva действително бъде създадена, той катерачът би станал един от най-яките и най-можещи офроудъри. Все пак G-клас поставя мащаби по отношение на проходимостта извън асфалтираните пътища, а преименуваната на Lada 4×4 Niva не му отстъпва и освен това е доста здрава. Едва ли проектът ще се развие и ще стане нещо повече от скица. Компютърните рисунки обаче са впечатляващи: Исаев умело комбинира детайли на двете икони – от Mercedes са радиаторната ре4шетка със звезда и издадените мигачи, а от Niva – веждите над фаровете, вертикалната задница и компактните пропорции.

В представите на дизайнера G-Niva предлага място за петима и има покрив със свалящи се панели – нещо като Jeep Wrangler. Средните колони също могат да се демонтират. На свежия въздух ще се радвате от кокпит с пуристки чар а ла Lada и много твърда пластмаса, а вдъхновени от Mercedes са дисплеите. Предполагаме, че решението, кой ще отговаря за задвижването – 1,7-литровият 4-цилиндров мотор на Lada или 4-литровият V8 агрегат от G 500 – няма да е трудно.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин