Новини » Половината от клиентите на RS 6 го поръчват с теглич

Половината от клиентите на RS 6 го поръчват с теглич

1708
2022

След RS 6 plus от поколението C6 автомобилът се присъедини към „високоскоростния клуб“ на автомобилите, развиващи скорост над 300 км/ч.

Оптичният пакет Aluminium Matt се предлага само за моделите RS и се използва още от първото поколение. Днес освен алуминиев мат се предлагат и пакети с оптика в черно и карбон.

Широката каросерия, използвана от поколението C5 насам, е уникална в конкурентната среда. Тя предлага място за колела с по-голям диаметър, придава атлетичен вид и позволява по-спортно управление.

Един от най-популярните ексклузивни цветове на интериора на Audi – „Cognac Brown“ – вече е използван в лимитираната специална серия RS 6 plus (C5) през 2004 г. Днес, в знак на почит към първото поколение, този цвят вече се предлага като опция за RS 6 в серийната гама.

Пазарната премиера на първия RS 6 се състои на Нюрбургринг. 30 дилъри на Audi направиха първото си пътуване със своите демонстрационни автомобили по време на 24-часовото състезание на Нюрбургринг пред 194 000 зрители.

RS 6 Avant се превърна от европейски автомобил в успешен модел в световен мащаб и последователно отвори важни пазари за търговски растеж. Той се предлага в Китай след поколението C7, а в Съединените американски щати и Канада – от поколението C8.

Първото поколение RS 6 се използва за състезания в Северна Америка, а именно в клас Speed GT на програмата American Le Mans Series (ALMS). Ранди Побст е шампионът в първия сезон. Неговият съотборник Майкъл Галати зае второто място.

„Системата за потискане на шума на Pirelli“ (PNCS) беше използвана за първи път в поколението C7. Тези специални гуми произвеждат нисък шум при движение благодарение на полиуретанова гъба, интегрирана в корпуса на гумата. Системата поглъща по-голямата част от вибрациите, като гарантира значително по-ниско ниво на шум.

Половината от клиентите на RS 6 в Европа вече поръчват теглич при конфигурация на автомобила си. Те се възползват от предимствата на RS 6 и неговата пригодност за ежедневна употреба.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин